Anlık Bildirim

Savunma Sanayi devlerinin bulunduğu listeye 2 tane Türk şirket girdi

Dünyada savunma sanayi adına en saygın listelerden birisi olan "Defence News Top 100" listesine iki tane Türk şirket girdi. Listede ABD'nin üstünlüğü görülürken birçok Çinli şirket de yer aldı.

'Defence News Top 100' listesine 2 Türk şirket girdi Tam Boyutta Gör

Dünyanın en büyük savunma sanayi listesi olarak kabul edilen "Defence News Top 100" listesine Türkiye'den iki tane şirket girdi. ABD Merkezli Defence News dergisi tarafından yapılan büyük savunma sanayi şirketlerinin bulunduğu listeye 2021 yılında ASELSAN 48. olarak, Türk Havacılık ve Uzay Sanayi AŞ (TUSAŞ) da 68. olarak girdi. 

2020 yılında salgın nedeniyle büyük oynamaların olduğu listede ASELSAN yine 48. olarak girmişti ancak TUSAŞ 53. sırada yer almıştı. Öte yandan ABD'li Lockheed Martin'in zirvede bulunduğu listenin üst sıralarında Boeing, Airbus, Leonardo gibi şirketler var. Listenin ilk 10 sırasının 6'sını ABD'li şirketler, 3'ünü Çinli, 1'ini de Birleşik Krallık'tan bir şirket oluşturuyor. 

Ulusal ve küresel açıdan başarılı bir istikrarı olan ASELSAN'ın Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Haluk Görgün şirketin büyüme vizyonu doğrultusunda durmadan çalıştığını söyledi. 2020'de pandeminin bütün dünyayı etkilediği dönemde kurumsal zekanın, uyum sağlama ve problem çözme becerilerinin olgunlaştığını da açıklamasına ekledi. Bununla birlikte geçen yıl itibariyle 6 ülkeyle daha anlaşma imzalandığı aktaran Görgün, Türkiye'nin ihracat hacmine büyük katkı sağladıklarını belirtti. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim