Anlık Bildirim

Big Navi için bellek iddiaları: HBM mi GDDR6 mı?

Merakla beklenen kaslı ekran kartında kullanılacak bellek tartışılıyor.

Big Navi için bellek iddiaları: HBM mi GDDR6 mı? Tam Boyutta Gör

AMD’nin uzun bir süredir beklediğimiz üst seviye ekran kartı detaylanmaya devam ediyor. Bu sefer kartın belleği gündemde.

HBM bellek kullanılabilir

2 farklı kaynaktan farklı iddialar öne sürülmüş durumda. Kartta kullanılacak bellekler HBM olabileceği gibi GDDR6 da olabilir. Eğer HBM kümelerine yer verileceği iddiasına göre kart 2048 bit bellek veriyoluyla gelecek. 2x8x128 konfigürasyonundaki bellekler 2 adet 8 GB’lık kümeden oluşabileceği gibi 2x16 GB da bulunabilir.

Big Navi için bellek iddiaları: HBM mi GDDR6 mı? Tam Boyutta Gör

Bununla birlikte HBM belleklerin daha önce HPC segmentine yönelik Arcturus GPU’suyla birlikte kullanılacağı iddia edilmişti. Sieanna Cichlid kod adlı Big Navi’de de yüksek bant genişliği sunacak belleklere yer verilmesi ihtimali heyecan verici.

Henüz PCB hazır değil

Diğer kaynağa göre ise AMD henüz Big Navi’nin nihai PCB’sini dahi hazırlamış değil. Dolayısıyla son günlerde paylaşılan performans verileri gerçek olmayabilir.

Haliyle kartta tercih edilecek bellekler de olarak bilnmiyor. 2 farklı gönderi paylaşan hesaba göre model 16 GB kapasiteli GDDR6 bellekle gelecek.

Big Navi için bellek iddiaları: HBM mi GDDR6 mı? Tam Boyutta Gör

Buna karşın 2. gönderide yer alan 512 bit iddiası da ilkindeki verilerle çelişiyor. Anlayacağınız şu dönemde Big Navi hakkında yorumda bulunmak zor.  

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim