Anlık Bildirim

Bir aşı haberi de Endonezya’dan! Ülke, Covid-19 aşısını Ocak ayında üretmeye hazırlanıyor

Covid-19'a karşı aşı geliştirme çalışmaları sürdüren Endonezya'dan da sevindirici bir haber geldi. Ülkenin Çin ile ortaklaşa geliştirdiği CoronaVac isimli aşının Ocak ayında üretilebileceği duyuruldu.

Bir aşı haberi de Endonezya’dan! Ülke, Covid-19 aşısını Ocak ayında üretmeye hazırlanıyor

Covid-19 salgını kapsamında aşı üretme çalışmalarını sürdüren ülkelerden biri de Endonezya. Ülkenin devlet kontrolündeki ilaç şirketi Bio Farma ile Çinli Sinovoc Biotech ortaklığında geliştirilen aşı adayından olumlu haber geldi.

Endonezya Devlet Başkanı Joko Widodo, CoronaVac isimli aşıya yönelik çalışmaların yapıldığı klinikte yaptığı açıklamalarda söz konusu aşının üçüncü aşama denemelerinin altı ay içinde tamamlanmasının öngörüldüğünü ve 2021 yılının Ocak ayında tüm Endonezya için seri üretime geçilebileceği belirtti.

CoronaVac isimli aşıyla ilgili 15 Haziran’da yapılan açıklamalarda ilacın 1. ve 2. aşama klinik denemelerinin başarıyla tamamlandığı belirtilmiş ve aşının 3. aşama testlerine başlandığı duyurulmuştu. CoronaVac’ın 3. aşama testleri 1620 gönüllüyle yapılıyor.

Devlet Başkanı Widodo, CoronoVac isimli aşıdan ilk etapta 100 milyon doz üretileceğini ve takip eden süreçte kapasitenin artırılacağını duyurdu.

Rusya tarafından tescillenen ilk koronavirüs aşısı haberiyle birlikte bu ve benzeri gelişmeler, umarız etkisini yeniden artırmaya başlayan Covid-19 hastalığı sürecinde insanoğlunun imdadına zamanında yetişir.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim