Anlık Bildirim

Analiz : Üç yıl içerisinde Windows Phone, iOS'u geride bırakabilir

Analiz : Üç yıl içerisinde Windows Phone, iOS'u geride bırakabilir

Akıllı telefon pazarında yüzde 80'lere varan pazar payıyla hakim güç olan Android işletim sisteminden sonra yaklaşık yüzde 13-14 gibi oranlarla iOS geliyor. Kısa vadede iOS'a rakip bir ekosistem olmayacağı düşünülse de Forbes farklı bir rapor yayınladı.

Rapora göre yüksek büyüme hızlarına sahip olan Windows Phone ekosisteminin üç yıl içerisinde iOS'u geçerek ikinci sıraya yükselmesi bekleniyor. Hali hazırda Windows Phone yüzde 3.6 gibi bir orana sahip. Ancak ülke bazında yüzde 16 seviyelerine ulaşmış durumda.

Windows Phone ekosisteminin ilk yıllarında çok fazla model seçeneği olmadığı için tüketici ilgisini çekememişti. Ancak Nokia işbirliği sonrasında 15'den fazla Lumia akıllı telefon modeli ekosistemi domine etti ve hızlı yükseliş başladı. Bu yıl yüzde 155'lere çıkan satış büyümesi sonrasında genel pazar payı da yüzde 2'den yüzde 3.6'ya yükseldi.

Microsoft'un platformlarını daha fazla ortak öge üzerine kurma ve hizmetlerini tüm platformlara paylaştırma stratejisinin Windows Phone ekosisteminin büyümesine asıl katkıyı yapacak şey olduğu belirtiliyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3736 kez okundu.
73 kişi, toplam 90 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Cep İşletim Sistemleri, iOS ve uygulama haber
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim