Anlık Bildirim

AMD ve Intel, CES 2022'de birden fazla ürünü duyuracak

Önümüzdeki ay yapılması planlanan CES 2022, biri Intel'den ve diğeri AMD'den olmak üzere iki önemli açılış konuşmasıyla başlayacak. Yeni tanıtılacak donanımlara ait haberler için sabırsızlanıyoruz.

4 Ocak'ta hem Intel hem de AMD, üst düzey mobil işlemciler ve en yeni grafik kartlarını kapsayan birden fazla ürünü kendi sanal basın konferanslarında tanıtacak. CES bir yandan mobil bilgisayar pazarı için daha fazla anlam ifade ediyor. Bu nedenle dizüstü bilgisayarlara ve diğer ultra ince tasarımlara ayrılmış CPU ve GPU alanındaki en son yenilikleri görmeyi sabırsızlıkla bekliyoruz. AMD'nin CES'te ilk kez RDNA2 grafik çipine sahip 6nm Zen3+ mikromimarisine dayalı Ryzen 6000H üst düzey mobil serisini tanıtması bekleniyor.Şirketin Radeon RX 6500 XT masaüstü ekran kartı modelini Ocak ayı ortasında piyasaya sürmesi bekleniyor. Ayrıca Radeon 6000 serisinin yenilenmiş versiyonlarını görebileceğimize dair söylentiler de mevcut.

CES 2022'de iki dev karşı karşıya Tam Boyutta Gör

Intel'in CES'te paylaşabileceği bir çok donanım mevcut. Şirket, Intel'in oyuncu dizüstü bilgisayarları için ilk hibrit mimarisi olan üst düzey mobil 12. Nesil Core “Alder Lake-P” serisinin 2022'nin ilk çeyreğinde piyasaya çıkacağını zaten onayladı. 600 serisi anakartların yanı sıra, masaüstü orta ve giriş seviyesi işlemci serileri hakkında da daha fazla bilgi edinmeyi umuyoruz.

Daha da önemlisi, Intel'in Arc Alchemist kod adlı ekran kartlarını ortaya çıkarması bekleniyor. Yeni harici ekran kartı serisinin ilk olarak dizüstü bilgisayar teknolojisine geleceği söylentileri mevcut. Intel'in masaüstü Arc serisinin lansman tarihini de açıklamasını bekliyoruz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim