Anlık Bildirim

Çin, 600 km/s hıza ulaşabilen dünyanın en hızlı trenini piyasaya sürdü

Çin, dünyanın en kalabalık ülkesi konumunda ve 1,398 milyar nüfusa sahip. Ülkedeki insanların ulaşım sorunu için büyük yatırımlar yapan Çin, dünyanın en hızlı treni olan Maglev trenini üretti

Çin, 600 km/s hıza ulaşabilen Maglev trenini üretti

Yüksek hızlı trenler ülkelerde bulunan ulaşım ağının kritik bir parçası olarak görülüyor. Bu trenler, Çin gibi yüksek nüfuslu ülkelerde sürekli seyahat etmek zorunda olan ve işçi sınıfın ulaşım masrafını azaltmak ve seyahat zamanını düşürmek için büyük bir öncelik taşıyor. Çin, 2019 yılında yeni Maglev treninin bir prototipini paylaşmış ve metropoller arasında 3 saatlik ulaşım çemberi yaratacağına dair iddialarda bulunmuştu.

600 km/s hız

Bu iddiaları yerine getiren Çin, dünyanın en hızlı treni olan Maglev trenini hizmete açtı. Çin devletine ait Chine Railwar Rolling Stock Corporation tarafından üretilen ve dünyanın en hızlı treni olacak yeni Maglev treni, adını manyetik havaya yükselme’nin kısaltımından alıyor. Yeni tren, rayların üzerinde kolayca hareket edebilmesini sağlayan elektromanyetik bir kuvvet sayesinde dışarıdan yüzüyor gibi görünürken 600 km/s hızlara ulaşabiliyor.

Yeni Maglev treninin aynı zamanda gürültü kirliliği sorununa da çözüm getirdiği ve çok daha az bakım masrafı gerektirdiği de açıklandı. Bununla beraber Çin, yeni trene ait tek hat olduğunu fakat Biri Şanghay’dan Hangzhou’a diğeri ise Chengdu’dan Chongqing'e ulaşan yeni hatların yapım aşamasında olduğunu bildirdi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
12358 kez okundu.
15 kişi, toplam 15 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
hızlı tren, Diğer Bilim ve Popüler Bilim
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim