Anlık Bildirim

Collezione hacklendi, 200 binden fazla kişinin verileri çalındı

Hacker forumlarında Collezione veri tabanından elde edildiği iddia edilen 200 binden fazla kullanıcının kişisel bilgileri belirli bir ücret karşılığı dağıtılıyor.

Collezione kullanıcı verileri internette satılıyor Tam Boyutta Gör

Gün geçmiyor ki ülkemizden bir siber saldırı haber daha gelmesin. Yemek Sepeti, Facebook, BTCTurk derken şimdi de Collezione tekstil zincirinin kullanıcı veri tabanı internette satışa çıkarıldı.

Ocak ayından beri var

Siberbülten platformunun elde ettiği verilere göre 31 Ocak tarihinden bu yana Collezione markasının kullanıcı veri tabanı bir hacker forumunda satışta bulunuyor. Veri tabanı içerisinde kullanıcı adı-soyadı, e-posta adresi, şifrelenmiş parolası, doğum tarihi, ev ve cep numarası, adresi, TC kimlik numarası verileri yer alıyor. 

Karaborsaya düşen veri tabanındaki kullanıcıların bazılarına ulaşılmış ve gerçekten Collezione kullanıcısı oldukları teyit edilmiş. Yani sızdırılan veri tabanı Collezione markasının sunucularından elde edilmiş. 200 binden fazla kişinin bu veri tabanında yer aldığı ifade ediliyor. 

Daha önce de bazı platformlarda Collezione kaynaklı sızıntılar ile karşılaşıldığı dile getirilmiş. Bugüne kadar Collezione cephesinden konu ile ilgili herhangi bir açıklama gelmiş değil ve KVKK bildirimi de yok. Bu bakımdan sızıntılar ne zaman gerçekleşti veya Collezione bunlar için bir tedbir aldı mı bilinmiyor. 
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8050 kez okundu.
12 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
hack, collezione ve
2 etiket daha Güvenlik Internet
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim