Anlık Bildirim

Yapay zekâlı dolandırıcılara dikkat

Sanal dolandırıcılar yapay zekâ kullanarak oluşturduğu sahte kişiler ve sitelerle site sahiplerini aldatmaya çalışıyor ve karşılığında menfaat elde ediyor.      
Yapay zeka Tam Boyutta Gör
Son dönemde yapay zekâ alanında yaşanan gelişmeler haliyle dolandırıcılara da gün doğurdu. Dolandırıcılar yeni yöntemleri için yapay zekâ nimetlerinden sonuna kadar faydalanmayı ihmal etmiyor.

Yapay dolandırıcılar

Yeni dolandırıcılık yöntemi biraz daha site sahiplerini veya editörleri ilgilendiriyor. Dolandırıcılar site sahibine kullanılan bir fotoğrafın telif hakkı içerdiğini belirten bir uyarı maili atıyor. Hak ihlali nedeniyle de çalınan fotoğrafa ekte gönderilen linkin eklenmesi isteniyor. Yani bir nevi link yerleştirme istiyor.

Hukuk bürosu gibi görünen mali göndericisinin sitesine tıklandığında ise yapay zekânın marifetleri ortaya çıkıyor. Hukuk bürosunda çalışan tüm avukatların resimleri yapay zekâ ile hazırlanırken adres ise Google Haritalardan rastgele seçiliyor.

Aslında linkin verildiği sitenin sahibi de konudan habersiz. Kendisi backlink satın aldığını ve hizmetin bu şekilde sunulduğunu belirtmiş. Yani sitesine bakclink almak isteyen herhangi bir site sahibi de bu tarz bir eyleme yol açabilir. Bu sayede dolandırıcılar herhangi bir maliyet olmadan sitelere link yerleştirmiş oluyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim