Anlık Bildirim

Comet Lake ailesi: Tüm işlemcilerde HT desteği ve eski Core i7’lerle boy ölçüşecek i3 işlemciler yolda

Intel'in Comet Lake işlemci ailesi sızdı. Modeller etkileyici teknik detaylarıyla Intel'in elini güçlendirme potansiyeline sahip.

Comet Lake ailesi: Tüm işlemcilerde HT desteği ve eski Core i7’lerle boy ölçüşecek i3 işlemciler yolda Tam Boyutta Gör

Intel’in işlemci pazarındaki rekabet koşullarına ayak uydurabilmek için tekrardan çekirdek artışına gideceği Comet Lake ailesi donanım dünyası tarafından merakla bekleniyor. Son ortaya çıkan modeller detaylarıyla beklentileri tazeliyor.

65 watt TDP'li Core i9-10900 2.8 GHz'de görev yapıyor

Çinli bir teknoloji sitesi tarafından paylaşılan Core i9-10900, 10 çekirdek 20 izleğe sahip bir yonga. 65 watt TDP’siyle güç tüketiminin önemli olduğu kullanım alanlarında çekirdek sayısı avantajıyla öne çıkacak model 2.8 GHz’lik taban frekansıyla donanımseverlerin heyecanını kursağında bırakabilir.

 Intel'in hem mimari hem üretim tekniğinde yıllardır ilerleme katetmemesinin bir sonucu olarak 10 çekirdek seviyesinde artan güç tüketimi Core i9-100900'ün bu denli kısıtlanmasının arkasındaki neden olabilir.

Diğer taraftan LGA 1200 soketiyle gelecek Comet Lake’te geriye dönük soğutucu uyumluluğu korunurken Intel’in tüm işlemci ailesinde sanal izleğe yer vermesi ise dikkatlerden kaçmıyor. Yeni ailede Core i9 serisi 10 çekirdek 20 izleğiyle ve 20 MB önbelleğiyle doyurucu teknik özelliklere sahip.

Comet Lake ailesi: Tüm işlemcilerde HT desteği ve eski Core i7’lerle boy ölçüşecek i3 işlemciler yolda Tam Boyutta Gör

Core i7 ailesi ise Coffe Lake’in ardından bir kere daha yükseltme alarak 8/16 izleğe erişmiş. Core i5 çözümlerine baktığımızda ise 6 çekirdek 12 izleğe sahip yongaların 12 MB önbellekle desteklendiğini görüyoruz. Eğer doğru bir fiyatlandırma ile gelirse Core i5 modelleri AMD’nin Zen 2 mimarili yongalarının karşısında mavi ekibin elini güçlendirebilir.

 

Kaby Lake Core i7 işlemcilerini aratmayacak Core i3 modeli

Tüm işlemci ailelerine HT desteğinin eklendiğini belirtmiştik. Core i3-10x00 çözümleri 4/8 konfigürasyonu ve 8 MB önbelleğiyle Kaby Lake Core i7 işlemcilerini aratmıyor. Şu anda tabloda hız aşırtma kilitsiz bir Core i3 işlemci yok. Buna karşın tepe model Core i3-10320’nin tüm çekirdekleriyle 4.4 GHz’e çıkması donanımseverleri heyecanlandıran cinsten.

Comet Lake ailesi: Tüm işlemcilerde HT desteği ve eski Core i7’lerle boy ölçüşecek i3 işlemciler yolda Tam Boyutta Gör

 

İlerleyen dönemde Intel eğer hız aşırtma kilitsiz bir seçenek sunarsa kısıtlı bütçeye sahip kullanıcılar için güzel bir seçenek sunulmuş olur. Buna karşın hali hazırdaki Core i3-8100’ün fiyatı göz önüne bulundurulduğunda AMD’nin Ryzen 5 1600 AF modeli hem fiyatı hem de performansıyla rakip tanımayan bir konumda. Comet Lake’le birlikte Intel mali gücünü kullanır da fiyat kanadında iddialı hale gelirse AMD’nin estirdiği fırtına bir nebze durgunlaşabilir.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6885 kez okundu.
13 kişi, toplam 15 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Galeri, intel comet lake ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim