Anlık Bildirim

Daha sürdürülebilir bir üretim için "Yeşil Dönüşüm" Orta Vadeli Programa dahil edildi

Yeni Orta Vadeli Program kapsamında yayınlanan Resmi Gazete'de Türkiye'de ekonomi, sanayi ve birçok alanda yeşil dönüşüm başlıyor. Bu programla daha çevreci ve sürdürülebilir bir üretim hedefleniyor.

Daha sürdürülebilir bir üretim için 'Yeşil Dönüşüm' Tam Boyutta Gör

2022 - 2024 dönemini kapsayan Yeni Orta Vadeli Program'da (OVP) Yeşil Dönüşüm'ün onaylamasına ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'de yayınlandı. İklim değişikliğinin tüm dünyada etkisini arttırdığı bugünlerde yeşil ekonomiye geçiş elzem hale geldi. Ayrıca Türkiye'nin ana ihracat pazarı olan Avrupa Birliği'ndeki (AB) Avrupa Yeşil Mutabakatı gibi yaklaşımlar da Türkiye'nin bu noktaya doğru evrilmesini gerektiriyor.

Bu yeşil dönüşüm kapsamında sanayi, ticaret, ulaştırma, çevre ve enerji alanlarında daha çevreci ve sürdürülebilir mekanizmalar oluşturulmaya çalışılacak. Bu noktada başta geri dönüşüm teknolojileri olmak üzere verimlilik arttıran ve sera gazı emisyonunu azaltmayı hedefleyen girişimler desteklenecek. 

Yeşil dönüşüm için Ar-Ge çalışmaları desteklenecek ve yeşil ekonomiyi oluşturmak için gerekli teknolojiler geliştirilecek. Bu anlamda hedef çevreye duyarlı yeşil OSB ve yeşil endüstri bölgesi sertifikasyon sistemini tamamlamak. Bununla birlikte sıfır atık uygulamaları hem endüstriyi hem de hane halkını kapsayacak şekilde yaygınlaştırılacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim