Anlık Bildirim

Dünya Sağlık Örgütü, Delta varyantındaki virüs yoğunluğunun %1200 kat arttığını açıkladı

COVID-19 virüsü tüm dünyada büyük sorunlara sebep olurken Delta varyantının hızlı yayılımı sürüyor. Dünya Sağlık Örgütü Delta varyantı hakkında yaptığı yeni çalışmasının verilerini paylaştı.

Delta varyantındaki virüs yoğunluğu %1200 kat arttığı açıklandı Tam Boyutta Gör

Delta varyantının hızlı yükselişi devam ederken, Dünya Sağlık Örgütü’nün yayınlanmamış yeni çalışması hakkında bilgiler paylaşıldı. Çalışma, Çin ve Kanada’da yapılırken Delta varyantına sahip kişilerin temas ettiği kişiler inceleme altına alındı.

Kanada’da yapılan çalışmada, Delta varyantının insanlarda oluşturabileceği sağlık riskinin diğer varyantlara karşı yükseldiği tespit edildi. Aynı zamanda Delta varyantının, hastaneye yatış oranında %120, yoğun bakım ihtiyacın da %287 ve ölüm riskinin ise %137 artışa sebep olduğu açıklandı.

%1200 kat artış

Çin’deki çalışmada, önceki varyantlarda 6 gün sonra pozitif görülen vakalar, Delta varyantında ortalama 4 gün sonra pozitif olarak görülmeye başladı. Hastaların COVID-19 yoğunluğunda %1200 kat artış görülürken DSÖ, yeni çalışmanın sonuçlarının Delta varyanının erken evrelerinde kopyalama hızının ve bulaşıcılığının çok daha fazla olduğunu kanıtladığını açıkladı.

Diğer ülkelere de hızlıca yayılan ve 124 ülkede görülen Delta varyantı, baskın olarak belirlenirken Zoe Covid Semptom Grubunun açıkladığı semptomlar, burun akıntısı, boğaz ağrısı ve baş ağrısı olarak kendini gösteriyor. Gençlerde ise ağır bir soğuk algınlığı olarak görülüyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8114 kez okundu.
30 kişi, toplam 36 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
delta varyantı, Diğer Bilim ve
2 etiket daha Popüler Bilim Covid-19
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim