Anlık Bildirim

Araştırmalara göre her 11 liseli gençten biri elektronik sigaralar ile esrar kullanıyor

Amerika'da gerçekleştirilmiş olan bir araştırmaya göre her 11 liseli ve ortaokullu gençten biri elektronik sigaralar ile esrar ve benzeri uyuşturucu maddeleri kullanıyor.
Araştırmalara göre her 11 liseli gençten biri elektronik sigaralar ile esrar kullanıyor
 
ABD Hastalık Kontrol ve Korunma Merkezleri, ortaokullu ve liseli gençler arasında elektronik sigara kullanımının ne kadar yaygın olduğunu saptamak için bir araştırma gerçekleştirdi. Ancak araştırmanın konusu elektronik sigara kullanımından ziyade, daha çok gençlerin elektronik sigaraları ve benzeri cihazları esrar ve çeşitli uyuşturucu maddeler ile birlikte kullanıp, kullanmadıklarıydı.
20.000'den fazla ortaokul ve lise öğrencisi ile gerçekleştirilen araştırmada 5,000'den fazla öğrenci yani katılımcıların %25’i daha önce e-sigara kullanmayı denemiş olduklarını belirtti, Araştırmaya katılan her 11 öğrenciden biri(%9) ise elektronik sigara ile daha önce esrar, tetrahidrokannabinol ve benzeri maddeler kullanmayı denediklerini itiraf ettiler.
Bu verilerden yola çıkacak olursak, lise öğrencilerinin yaklaşık dörtte biri hayatlarında en az bir kez elektronik sigara kullanıyor. Bu Amerika genelinde yaklaşık 2 milyon gencin hayatlarında en az bir kez elektronik sigara kullanmış olduğunu gösteriyor. Gençlerin 11’de biri ise elektronik sigarayla uyuşturucu kullanma amacı ile kullanıyor.
Araştırmanın başında yer alan CPC epidemiyoloğu Katrina Trivers, “Esrar kullanımın bu kadar yaygınlaşmış olması ve bu tarz cihazlarla kullanımı çok endişe verici. Çocuklarda esrar ve uyuşturucu kullanımı, öğrenmeyi ve hafızayı olumsuz etkileyebilir ve akademik başarıyı olumsuz etkileyebilir.” açıklamalarında bulundu. Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5203 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
elektronik sigara, esrar ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim