Anlık Bildirim

Dünyanın ilk renkli 3D Hologram sistemi üretildi

Herkesin artık yaygınlaşsın dediği teknolojilerden Hologram görüntüleme sistemleri, çok önemli bir gelişme ile gündeme geldi. Hologram televizyonlar yakın gelecekte geliyor.
Özellikle bilim kurgu filmlerinde karşımıza çıkan ve son yıllarda yapılan çalışmalar ile gerçek hayat içerisinde de kendisine yer bulmaya başlayan Hologram teknolojisi, aralarında LG Display, Silicon Works, Yunam Optics, A Optics, Korea Üniversitesi ve Kyungpook National Üniversitesi gibi 16 farklı kurumun katkıda bulunduğu bir araştırma geliştirme projesi ile yeni bir seviyeye geçiş yaptı.
Şimdiye kadar gördüğümüz Hologram sistemleri iki boyutlu olarak çalışıyordu ve bu da tam istenilen gerçekçi görüntü yerleştirme istediğini tam olarak karşılayamıyordu. Güney Kore merkezli Elektronik ve Telekomünikasyon Araştırma Enstitüsü ya da kısa adıyla ETRI ise bunu geride bırakarak dünyanın ilk renkli üç boyutlu Hologram sistemi ürettiklerini açıkladı.
Şimdilik masaüstü sistemi halinde çalışan renkli 3D Hologram, yansıtılan objeleri her açıdan tam renkleriyle gösterebiliyor ve bu işlem basit gibi görünse de şimdiye kadar yapılmış başka bir benzeri bulunmuyor. 3-inç'lik bir yansıtma alanı bulunan teknoloji, yüksek güce sahip birden fazla renkli lazer ile görüntü oluşturuyor ve Massachusetts Teknoloji Enstitüsü'nün daha önce hazırladığı Hologram sisteminin 20 derece görüş açısına sahip olmasıyla gelinen seviyeyi rahatlıka gözler önüne seriyor.
Üzerinde çalışmaları devam eden dünyanın ilk renkli üç boyutlu Hologram sisteminin en güzel yanı tüketicilere uygun hale getirilebilecek olması. Ana amaçları 2021 yılında Holografik televizyon modelleri üretmek olan ETRI, bu dönemde teknolojiyi çok daha minimal hale getiricek ve görüntü kalitesi ile görüntü boyutunu arttırmak üzerine yoğunlaşacak. Ayrıca 5G ağı üzerinden Hologram görüntüleri aktarmak için de özel bir teknoloji geliştirilecek.
Dünyanın ilk renkli 3D Hologram sistemi üretildi
 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim