Anlık Bildirim

MIT'nın interaktif masa sistemi, artık montaj işlemleri için de kullanılabiliyor

MIT'nın interaktif masa sistemi, artık montaj işlemleri için de kullanılabiliyor
 
Massachusetts Teknoloji Enstitüsü ya da kısa adıyla MIT, 2013 yılında uzak mesafeler arasında fiziksel etkileşim sunabilen inFORM isimli oldukça ilginç bir teknoloji ile karşımıza çıkmıştı. Aradan geçen uzun süre içerisinde bu teknolojiyi geliştirmeye devam eden kurum, inFORM altyapısını artık montaj işlemleri için de kullanmaya başladı.
Temel olarak plastik işaretçilerin bulunduğu bilgisayar destekli bir masadan oluşan sistem, ilk versiyonunda aynı ortamda bulunmayan kişilerin el hareketlerini Microsoft Kinect yardımıyla tarıyor ve bu hareketleri gerçek zamanlı olarak karşı tarafa iletiyordu. MIT tarafından yayınlanan yeni videosunda artık tablet üzerinden de kontrol edilebildiği görülen sistem, bünyesinde yer alan plastik işaretçileri hareket ettirerek üzerine konulan objeleri yönlendirebiliyor, üst üste koyabiliyor ve hatta manyetik bağlantılar ile karmaşık yapılar oluşturabiliyor.
Objeleri her yöne çevirebilen ve obje takip yeteneğine sahip olan sistem, farklı aksesuarlar ile kullanım sahasını genişletebiliyor ve oldukça hızlı çalışma gösterebiliyor olmasıyla kendisine hayran bırakıyor. Aynı anda birden fazla obje ile etkileşime girebilen sistem, genel montaj sürecini tersine çevirerek bütünü parçalarına da bölebiliyor. İlginç teknoloji, şimdilik erken geliştirme aşamasında bulunuyor olmasına rağmen ilerleyen dönem için büyük bir potansiyel vaadediyor.
Sistemin yapabildiklerini gösteren açıklayıcı tanıtım videosunu aşağıda izleyebilirsiniz. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim