Anlık Bildirim

Morötesi ışıkta parlayan kurbağa türü keşfedildi

Bilim insanları, Amazon’da yaşayan bir kurbağa türünün morötesi ışık altında parladığını keşfetti. Tür, genellikle su canlılarının sahip olduğu bu özelliğin daha yakından incelenebilmesini sağlayacak.

Morötesi ışıkta parlayan kurbağa türü keşfedildi Tam Boyutta Gör

Dünyanın en çok canlı çeşitliliğine sahip olan bölgesinde, yani Amazon’da araştırmalarını sürdüren bilim insanları, morötesi ışık altında parlayan bir kurbağa türü keşfettiklerini duyurdular. Florışı özelliğine sahip olan bu kurbağa türünün ismi Hypsiboas punctatus.

Genellikle kırmızı, sarı ve beyaz noktalarla süslenmiş yeşil bir deriye sahip olan hypsiboas punctatus, bu sıra dışı özelliğini bir süredir saklıyormuş. Kurbağanın ender bulunan özelliği, derisindeki pigmentlerin detaylı bir şekilde incelenmesiyle ortaya çıkmış.

Bernardino Rivadavia Natural Sciences Museum’da görevli olan araştırmacılar, kurbağa üzerinde yaptıkları çalışmalarla amfibinin lenf bezinde, derisinde ve granduler salgılarında yeşil parlamanın gerçekleşmesini sağlayan üç farklı molekül bulmayı başardılar. 

Bilim insanları bu türün yaşadığı alandaki diğer kurbağa türlerinin de aynı özelliğe sahip olabileceğini düşünüyorlar. Yeni canlıların bulunmasıyla florışı özelliğinin canlıların hayatındaki önemi daha iyi bir şekilde anlaşılabilecek.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim