Anlık Bildirim

Çok fonksiyonlu yapay deri, teknolojik cihazlarda kullanıldı

Araştırmacılar, dokunma hareketlerinin bilgisayar aracılı iletişim için anlamlı ifadeleri nasıl iletebileceğini göstermek için bir telefon kılıfı, bilgisayar touchpad ve smartwatch oluşturdular.

Çok fonksiyonlu yapay deri, teknolojik cihazlarda kullanıldı Tam Boyutta Gör

Bristol ve Paris'teki araştırmacılar tarafından geliştirilen yeni bir arayüzle; telefon, giyilebilir teknolojiler ve bilgisayar gibi etkileşimli aygıtları güçlendirmek için yapay  deri benzeri membran yaparak dokunmatik teknolojiyi bir üst seviyeye taşıyor.

Araştırmada, Skin-On arayüzündeki dokunma hareketlerinin insanlar veya sanal karakterlerle bilgisayar aracılı iletişim araçları için anlamlı mesajlar iletebildiğini göstermek için bir telefon kılıfı, bilgisayar touchpad ve akıllı saatte yapay deriyi kullandılar.

Çok fonksiyonlu yapay deri, teknolojik cihazlarda kullanıldı Tam Boyutta Gör

Araştırmacılar, insan cildinde bulunan katmanları taklit eden çok katmanlı bir silikon membran geliştirmek için insan biyolojisinin özelliklerini kapsayan bir yaklaşımı benimsemiştir. Bu yüzey dokulu bir tabaka, iletken ipliklerin oluşturduğu bir elektrot tabakası ve bir hypodermis tabakasından oluşur. Suni deri sayesinde, aygıtların kullanıcının tutuşunu “hissetmesini” sağlar. Ayrıca gıdıklama, okşamabükülme ve sıkıştırma gibi etkileşimleri algılayabilir.

Araştırmacılar, "Bu çalışma insan ve makine arasındaki kesişimi araştırıyor. İnsanları makinelerin parçalarıyla güçlendirmeye çalışan birçok çalışma gördük. Burada diğer tarafa bakıyoruz ve her gün kullandığımız cihazları daha çok bizim gibi, yani insan gibi kullanmaya çalışıyoruz." ifadelerini kullandılar. Sıradaki hedef olarak da yapay deriyi daha da gerçekçi hale getirmek olduğunu belirttiler.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim