Anlık Bildirim

İnsanlar gibi oyun oynayan şempanzeler kayda alındı

Max Planck Evrimsel Antropoloji Enstitüsü'ndeki "Tai Chimpanzee Project" çalışanları, oyun oynayan iki şempanzenin eğlenceli bir videosunu yükledi. Video ve şempanzelerde oyunun işlevleri haberimizde.
Tai Chimp Project tarafından yüklenen video, yetişkin bir şempanzenin yavru şempanzeyi "uçurduğu" görüntüleri içeriyor. Yetişkin şempanzenin, çocuğun ebeveyni olup olmadığı bilinmiyor. İnsanların da hiç yabancı olmadığı bu oyun, yaklaşık 40 saniyelik bir video kaydı olarak bizlere ulaşıyor.
Şempanzeler (bonobolarla birlikte) yaşayan en yakın akrabalarımızdır. Onlar da diğer pek çok memeli gibi oyun oynamaktan büyük haz duyarlar. Üstelik yetişkinliğe hazırlanmak için eğlenceli bir yoldur. Oyun yoluyla geliştirdikleri beceriler, diğer aile üyeleriyle nasıl iletişime geçeceklerini öğrenmek, araçları kullanmak, beslenmek ve kendilerini savunmak için kullanışlıdır. Mesela Uganda'daki yavru şempanzeler, annelerini izleyerek "sopalarla" oynamayı öğrenmişlerdir. Ek olarak görsel hafızaları da son derece gelişkindir.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim