Anlık Bildirim

Tor Messenger mesajlaşmaların kayıt altına alınmasını zorlaştırıyor

Tor, platformlar arası mesajlaşma imkanı sunan uygulamasının beta sürümünü yayınladı. Tor Messenger adıyla yayınlanan uygulama gizliliğe verdiği önem ile dikkat çekiyor.
Tor Messenger mesajlaşmaların kayıt altına alınmasını zorlaştırıyor
 
Gizliliğe verdiği önem ile bilinen Tor bir süredir geliştirdiği mesajlaşma uygulamasının ilk betasını yayınladı. Tor Messenger adıyla yayınlanan uygulama Windows, Linux ve MAC platformların yanı sıra Jabber, IRC, Google Talk, Facebook Chat, Twitter ve Yahoo gibi sohbet servisleri ve protokollerine de destek sunuluyor.
Mesajlaşma uygulamasının en önemli özelliği ise Off-the-Record (OTR) (Kayıt Dışı) protokolü ile konuşmaların şifrelenmesi. Bu sayede konuşmaların takip edilmesi zorlaşırken sohbet kayıtlarının silinmesi seçeneği de varsayılan özellikler arasında geliyor.
Tor Messenger'a katılacak kullanıcılar direk olarak diğer sohbet servislerinden arkadaşlarını bulup kişi listesine ekleyebiliyor, ancak iki kişi arasında iletişimin başlaması için karşı tarafında OTR desteğine sahip bir sohbet aracı kullanması gerekiyor. Güvenlik açısından önemli olan bu önlem bir başka deyişle karşı tarafında Tor Messenger veya benzeri bir program kullanmasını zorunlu kılıyor. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4776 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
tor, tor messenger ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim