Anlık Bildirim

Dijital varlıklara vergi geliyor

Cumhurbaşkanlığı Stratejik ve Bütçe Başkanlığı’nın 2024 Yıllık Programı’nda dijital varlıklara vergilendirilme getirilmesi ve kripto varlık saklayıcıların düzenlenmesine ilişkin maddeler dikkat çekti.

Dijital varlıklara vergi geliyor Tam Boyutta Gör

Cumhurbaşkanlığı Stratejik ve Bütçe Başkanlığı’nın 2024 yılına ilişkin Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı’nda dijital varlıklara vergilendirilme getirilmesi ve kripto varlık saklayıcıların düzenlenmesine ilişkin maddeler dikkat çekti.

2024 yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı’nda daha önce bahsi geçmeyen önemli ayrıntılara da yer verildi. İlk defa bir kamu kurumu dijital varlıkların vergilendirileceğine dair resmi bir açıklamada bulundu.

Program’da “Başta sürdürülebilir ve dijital finans olmak üzere tüm finans alanlarında küresel piyasalarla uyumlu ve rekabetçiliği yüksek, kalkınma sürecine uygun maliyet ve koşullarda katkı verebilen, verimliliği yüksek ve kurumsal yapısı güçlü bir finansal sektörün oluşturulması temel amaçtır.” şeklinde konuya değinildi.

Konuyla alakalı programda “Dijital sanal varlıkların vergilendirilmesine yönelik olarak söz konusu varlıkların Türk hukuk sisteminde tanımlanmasına yönelik çalışmalar tamamlanacaktır.” ifadelerine yer verildi.

Sanal varlıklarla alakalı “Dijital olarak alınıp satılabilen ve transfer edilebilen, dijital bir değeri temsil eden sanal varlıklar kullanılarak yapılan işlemlere yönelik mevzuat çalışmaları sürdürülecektir.” denildi.

Bu programda da belirtildiği gibi yakın zamanda dijital varlıklara vergi gelmesi kesin gibi denilebilir.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
15231 kez okundu.
45 kişi, toplam 52 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Kripto Para, vergi ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim