Anlık Bildirim

Hackerlar Discord üzerinden malware yayıyor

Rapora göre hackerlar Discord'u malware(kötü amaçlı yazılım) yaymak için kullanıyorlar. Yaklaşık 14.000 malware linki tespit edilerek şikayet edildi. Yazılım virüs yaymak için popülerleşiyor.

Bugünlerde hackerlar yaygın olarak Discord uygulamasını malware yaymak için kullanıyorlar. Discord üzerinden geniş kitlelere ulaşılabilmesi uygulamayı malware yayılımı için ideal duruma getiriyor. Sophos IT güvenlik şirketi bir açıklama yaparak hackerların yoğun olarak Discord uygulaması üzerinden özellikle mobil aygıtlara malware yaydığını bildirdi.

Uygulama üzerinden yayılan bu malware oldukça zararlı ve bir kez bulaştığında temizlemesi oldukça zor oluyor.

Discord bir malware yayılım ortamına dönüşmüş

Sophos yaptığı açıklamada uygulamada geçen yıla göre 140 kat daha fazla malware yayılımı tespit ettiğini bildirdi. Firma ayrıca her hafta yayılım oranının arttığını bildiriyor. Tespit edilen kötü amaçlı yazılımın kimlik bilgileri ve kişisel özel bilgileri çalabileceği düşünülüyor.

Sophos araştırmacısı Sean Gallagher Discord uygulamasının siber suçlar için bir araç haline geldiğini bildiriyor. Kötü amaçlı yazılımların bu platformda bu kadar yaygınlaşmasının sebebi geniş kullanıcı ağı.

Discord üzerinden Malware yayılıyor Tam Boyutta Gör

Hileciler aracılığıyla malware yayılıyor

Malware Roblox ve Fortnite gibi oyunları oynayan oyuncuların bu oyunlarda hile yapmalarına yarayan yazılımları arayıp bulmaya çalışmasıyla bulaşıyor.

Malware bulaştırma yöntemlerinden bir diğeri ise Discord'a yüklenebilen üçüncü parti yazılımlar. Bu yazılımlarda öne çıkan uygulamalar Discord'da Netflix yayını yapmaya imkan sağlayan uygulamalar şeklinde belirlenmiş.

Henüz yapım aşamasında olan bir oyunun deneme ve erken erişimi gibi hileli başlıklar kötü amaçlı yazılımın yayılmasına sebep olan diğer başlıklardan.

Discord malwareleri temizlemeye çalışıyor

Discord, kullanıcılarını bu tip dosyalara veya linklere rastladıklarında şüpheli dosya olarak bildirmesi için uyarıyor. Bu bildirimler yapılırsa platform temizlenebilir. Şimdiye kadar yaklaşık 5000 malware temizlendi ve Discord'un konuyla ilgili mücadelesi devam ediyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim