Anlık Bildirim

DxOMark, akıllı telefonlar için pil testlerine başladı: İlk liste yayınlandı

Akıllı telefonların kamera, ekran ve hoparlörünü test eden Fransız analiz firması DxOMark, bundan sonra cihazların pillerini inceleyecek ve puanlayacak.

DxOMark, akıllı telefonlar için pil testlerine başladı: İlk liste yayınlandı Tam Boyutta Gör

Fransız analiz firması DxOMark, kamera, hoparlör ve ekran incelemelerinin yanına yeni bir kategori daha ekledi. DxOMark artık pil performans değerlendirmelerine de yer verecek. Yeni pil protokolü, 100'den fazla parametre içeriyor. Testlerde geçen sürenin her cihaz için 150 saat civarında sürdüğü belirtiliyor.

DxOMark pil testleri neleri içeriyor?

Bir akıllı telefonun gerçek hayattaki kullanımda nasıl bir performans göstereceğini anlamak için benzer senaryolarda gerçekleştirilen testlerde 3 ana belirleyici başlık kullanılıyor. Bu parametreler ise pil özerkliği, şarj etme ve verimlilik. Puan hesaplamasında özerklik % 50, şarj etme % 33 ve verimlilik % 17 oranlarında etki ediyor.

Özerklik  kriterinde güç tüketimini ve dolayısıyla pil ömrünü anlamak için çeşitli yaygın kullanım durumları kontrol ediliyor. Aramalar, sosyal medyada gezinmek, oyun oynamak, web'de gezinmek, video ve müzik oynatmak gibi görevler robotlarla gerçekleştiriliyor. Her akıllı telefon, günlük küresel ortalama kullanım süresi olan 4 saati bu testte geçiriyor.

Özellikle hızlı şarjın önemli bir konuma gelmesiyle şarj için harcanan süreler kısalmaya başladı. Bir diğer kriterde bir telefonun ne kadar sürede tam şarj olduğu ve önceden belirlenmiş çeşitli seviyelerde 5 dakikalık kısa şarjlarla cihaza ne kadar güç eklenebileceği inceleniyor. Ayrıca cihazlar %100 şarj gösterirken pil dolumuna devam edip etmediği de kontrol ediliyor.

Verimlilik konusunda ise pilin kapasitesine karşı tam şarj için ne kadar enerji gerektiği, boşta kalan güç tüketimi ve mevcut pilden en yüksek yedeklemeyi almak için yazılım tabanlı optimizasyonlar gibi parametreler inceleniyor.

İlk liste açıklandı

DxOMark, akıllı telefonlar için pil testlerine başladı: İlk liste yayınlandı

DxOMark tarafından açıklanan ilk listede 17 akıllı telefon değerlendirildi. 7.000mAh pil kapasiteli Samsung Galaxy M51 ilk sırada, ardından Wico Power U30 ikinci ve OPPO Find X3 Neo üçüncü sırada geliyor. iPhone 12 Pro Max ise listede dördüncü sırada kendine yer buldu.

Pil Değerlendirme Direktörü Olivier Simon: "Tüketiciler için pil performansı kritik öneme sahip olsa da, hangi cihazın ihtiyaçlarına en iyi şekilde uyacağını anlamak için satın alma öncesi ihmal edilebilir bilgiye sahipler. MAh ve W gibi özellikler, gerçek pil performansını göstermez. Pil performansı, donanım bileşenlerinin seçimi ve güç yönetimi yazılımı optimizasyonu dahil olmak üzere çeşitli faktörlerin birleşimine bağlıdır. Son kullanıcı odaklı puanımızı kullanarak, tüketicilere satın alma kararlarında yol göstermeyi amaçlıyoruz." dedi.

Kaynakça https://www.gizmochina.com/2021/05/11/dxomark-battery-benchmark-ranks-phones-three-performance-parameters/ https://www.dxomark.com/how-dxomark-tests-the-smartphone-battery-experience/ Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim