Anlık Bildirim

E-devlet alt - üst soy sorgulama hizmeti durduruldu

E-devlet, yeni başlayan alt üst soy sorgulama hizmeti nedeni ile dünden bu yana erişilemez hale gelmiş durumda. Bu yoğunluğa olarak ise hizmet tekrar durduruldu.

E-devlet alt - üst soy sorgulama hizmeti durduruldu Tam Boyutta Gör

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nün veri tabanı kullanılarak bugüne kadar dijital ortama taşınabilmiş bir kısım Osmanlı arşivleri de dahil olarak kişilerin geriye dönük alt - üst soy bilgisini sorgulamasına imkan veren hizmetin vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görmesi sonucunda oluşan yoğunluk kaldırılamadı.

Nüfus Müdürlüğü’nün sistemlerinin kilitlenmesine neden olan sorgulama işlemi nedeni ile birçok dijital hizmetin gerçekleştirilememesi üzerine yeni hizmet geçici süreliğine askıya alındı.

 

Sadece 12 saat içinde 200 bin belge üretildiği belirtilmiş. Dün 14.00 ile gece 02.00 arasındaki yoğunluk devamındaki 2 saatlik süreçte de devam etmiş ve sonraki sadece 2 saat içinde 110 bin belge daha hazırlanmış. Yani 14 saat içinde toplamda 300 binin üzerinde sorgulama hazırlanmış.

Nüfus Müdürlüğü, nüfus kayıt örneği, yerleşim yeri ve diğer adres belgesi gibi önemli hizmetleri sorunsuz bir şekilde sunmaya devam etmeyi amaçlıyor. Yazıyı yayına hazırladığımız esnada wwww.turkiye.gov.tr sayfası dinmeyen yoğunluk nedeni ile halen kullanıcıları 502 Bad Gateway hatası ile karşılıyordu.

Resmi Açıklama: 

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre:
08.02.2018 tarihinde saat 14:00’da E-Devlet üzerinden hizmete açılmış olan Alt-Üst Soy Raporu 09.02.2017 tarihi saat 02:00’e kadar yaklaşık olarak 200.000 adet üretilmiştir. Vatandaşlarımızın yoğun ilgi gösterdiği hizmette asıl yoğunluk ise gece 02:00- 04:00 arasında (yaklaşık 110.000 Alt-Üst Soy Raporu) yaşanmıştır. Saat 04:00 dan itibaren ise aşırı talep olmasından dolayı verilen hizmette gecikmelerin oluşmasına ve vatandaşların bekleme sürelerinde artış yaşanmaya başlamasından dolayı Alt-Üst Soy Raporunun E-Devlet üzerinden paylaşımı geçici olarak durdurulmuştur. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından E-Devlet üzerinden sunulmakta olan Nüfus Kayıt Örneği ve Yerleşim Yeri ve Diğer Adres Belgesi hizmeti sunulmaya devam etmekte olup, yoğunluğun azalmasından sonra Alt-Üst Soy Raporu hizmeti en kısa sürede vatandaşların kullanımına açılacaktır. Ancak vatandaşların yoğun talebi ile orantılı olarak Alt-Üst Soy Raporunun gecikmeli veya kesintili hizmet vermesi ihtimali bulunmaktadır.
Kamuoyuna saygıyla arz ederiz. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
11404 kez okundu.
25 kişi, toplam 25 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Diğer Bilim, edevlet ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim