Anlık Bildirim

Ekran kartı stok sıkıntısı bellek stoğundan kaynaklanıyor olabilir

Nesilden nesile etkileyici performans artışı getiren RTX Ampere kartlar da RX 6000 serisi de şu sıralar raflarda bulunamıyor. Stok sıkıntısında bellek etkeni de söz konusu olabilir.

Ekran kartı stok sıkıntısı bellek stoğundan kaynaklanıyor olabilir Tam Boyutta Gör

RTX Ampere’nin satışa sunulmasıyla birlikte başlayan stok sıkıntısı sonrasında gözler AMD’nin çözümlerine çevrilmişti. Ne yazık ki AMD de Nvidia ile aynı sorunu yaşıyor.

Son rapora göre ekran kartlarında yaşanan stok sıkıntısı GDDR6 bellek üretiminin talebe yetişememesinden kaynaklanıyor olabilir. AMD henüz stok sıkıntısına dair detaylı bilgi paylaşmasa da Nvidia GPU dışında diğer bileşenleri de bulmakta güçlük çektiklerini açıklamıştı.

Stok sıkıntısı devam edebilir

Ek olarak stok sıkıntısının önümüzdeki Şubat ayına kadar süreceği tahmin edilirken mevcut durumun özelleşmiş tasarım RX 6900 XT çözümlerinin bulunabilirliğini tamamen engellemesi ihtimali de vurgulanmış.

Bununla birlikte RTX 3090 ve RTX 3080’in GDDR6X bellek kullanması nedeniyle stok sıkıntısından daha az etkilendiği iddia edilmiş. Son olarak RTX 3070/3060 Ti’ın ve özellikle de tüm RX 6000 serisinin arzda yaşanan sıkıntıdan daha fazla etkilendiği belirtilmiş.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim