Anlık Bildirim

Micron’un fabrikasında 1 saat elektrik kesildi: Fiyat artışı yolda

Donanım dünyası uzun bir süredir DRAM ve NAND pazarındaki düşük fiyatların tadını çıkarıyordu. Tahminlere göre tablo son yaşanan olay sonrasında değişebilir.

Micron’un fabrikasında 1 saat elektrik kesildi: Fiyat artışı yolda Tam Boyutta Gör

DRAM ve NAND Flash yonga pazarında son yıllarda yaşanan fiyat düşüşü sayesinde donanımseverler daha uygun fiyatlardan RAM ve SSD edinebiliyor. Yaşanan son olay tabloyu değiştirme potansiyeli taşıyor.

Bu sefer de elektrik kesildi

Micron’un Tayvan’daki üretim tesisinde 1 saatin biraz üzerinde yaşanan elektrik kesintisi donanım dünyasını tedirgin etti. Pazardaki DRAM arzının %10’ununu karşılayan fabrikada Micron’un duyurusuna göre zararı minimize etmek adına güvenlik mekanizmaları hemen aktive edilmiş.

Buna karşın Micron’un hisseleri olayın hemen ardından %2 artmış bile. Elektrik kesintisinin önümüzdeki birkaç ayın üretimini etkilemesi bekleniyor. Pandemi döneminde artan talep neticesinde durum fiyat artışı şeklinde yansıyabilir.

Kaynakça https://www.guru3d.com/news-story/power-went-out-for-1-hour-at-a-micron-memory-factory-will-dram-prices-go-up.html https://www.techpowerup.com/275573/1-hour-power-outage-at-micron-manufacturing-plant-could-mean-increased-dram-prices-throughout-2021 Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5918 kez okundu.
47 kişi, toplam 48 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
micron elektrik kesintisi, dram ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim