Anlık Bildirim

Elektronik eşyalarda taksit değişikliği Resmi Gazete’de

Elektronik eşya satışlarında taksit sayısını 4 olarak beyaz eşyalarda da 12 olarak belirleyen değişiklik yönetmeliği Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdi.

Elektronik eşyalarda taksit değişikliği Resmi Gazete’de Tam Boyutta Gör

Geçtiğimiz hafta Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından televizyon, beyaz eşya, mobilya ve kuyum satışlarında taksit sayısının düşürülmesi kararı alınmıştı. Perakende Ticarette Uygulanacak İlke ve Kurallar Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugün itibariyle Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdi.

Elektronikte taksit sayısı azalıyor

Bilgisayar, tablet ve telefon haricindeki ürünler elektronik eşya olarak tanımlanıyor. Bu bakımdan video, kamera, konsol, ses sistemi gibi ürünler bu gruba giriyor. Bu grupta taksit sayısı 6 aydan 4 aya çekildi. Yine 3500TL üzeri televizyonlarda taksit sayısı 4 olarak belirlendi.

Buzdolabı, çamaşır makinesi, bulaşık makinesi ve elektrikli ev aletleri gibi elektrikli beyaz eşya satışları ve mobilya satışlarında daha önce 18 olan taksit sayısı sınırı yine 12 olarak belirlenmiş durumda.

Diğer taraftan perakende işletmeler tarafından basılan ve külçe halinde olmayan kuyum ürünleri satışlarında taksitlendirme sayısı yine 8 aydan 6 aya indirildi. Son olarak seyahat ve konaklama harcamalarında taksit sayısı 18 olarak devam ediyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4500 kez okundu.
14 kişi, toplam 15 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
elektronik eşyalarda taksit, elektronik ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim