Anlık Bildirim

İnsanlarda da bulunan flor elementi, 12 milyar ışık yılı uzakta bir galakside bulundu

Dişlerimizde ve kemiklerimizde de bulunan bir element olan flor, Dünya'dan 12 milyar ışıkyılı uzaklıkta bir galakside tespit edildi.                              

Flor elementi, 12 milyar ışık yılı uzakta bir galakside bulundu Tam Boyutta Gör

Daha dünyanın bile büyük bir bölümünü keşfedemediğimizi düşünerek uzayın ne kadar keşfedilebildiğini siz tahmin edebilirsiniz. Bu yüzden de her gün uzay ile ilgili yeni bir bilgi öğrenebiliyoruz. Geçtiğimiz günlerde uzayda enteresan bir keşif yapıldı

12 Milyar Işık Yılı Uzaklıkta Keşfedildi

Hem dişlerimizde hem de kemiklerimizde bulunan atom numarası 9 olan flor elementi, uzayın derinliklerinde keşfedildi. Açıklamalara göre bir kimyasal için şu ana kadarki en uzak keşif olan flor, 12 milyar ışık yılı uzaklıkta bir galaksi olan NGP-190387'de bulundu. Açıklamaya göre keşfi yapılan flor, hidrojen florür formunda gaz bulutlarında bulundu.

Yakın galaksilerde daha önce bulunan florun bu kadar uzakta bulunmuş olması da evrenin ilk zamanlarında florun olduğunu kanıtlıyor diyebiliriz. Bilim insanlarına göre evren şu anda 13.5 ile 14 milyar yaş aralığında. Keşfi yapan ekibe göre, yıldızlar hayatlarının sonuna doğru ağır elementleri dışarı atıyor. Florun da bu sebeple bulunduğu ve çok uzakta bulunması sebebiyle floru dışarı atan yıldızların hızlı bir şekilde yaşayıp öldüğü düşünülüyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim