Anlık Bildirim

Google, Fuchsia işletim sistemini piyasaya sürdü

Google tarafından 2016'dan beri geliştirilen Fuchsia işletim sistemi, nihayet gerçek cihazlarda, yani birinci nesil Nest Hub akıllı ekranlarda kullanılmaya başlanıyor.

Google, Fuchsia işletim sistemini piyasaya sürdü Tam Boyutta Gör

Şirketin Linux çekirdeğini temel alan Chrome OS ve Android gibi diğer işletim sistemlerinden farklı olarak Fuchsia, Zircon mikro çekirdeğini temel alıyor. Google, Fuchsia'nın güvenli, güncellenebilir, kapsayıcı ve pratik bir sistem olduğunu iddia edmekte.

Nest Hub sahipleri için güncelleme bugün kullanıma sunulmaya başlayacak. Kullanıcılar güncellemeyi fark etmese bile, önceki Linux tabanlı Cast işletim sisteminin yerini alacak. Fuchsia'nın hangi cihaz sınıfına yönelik olduğu ise belirsizliğini koruyor.

Google, Fuchsia işletim sistemini piyasaya sürdü Tam Boyutta Gör

Akıllı telefonlara da gelmesi bekleniyor

2018'de şirket bunu Pixelbook dizüstü bilgisayarlarda test etti ve daha sonra Android ve Linux uygulamaları için yerel destek bile sundu. Kendi Android'iyle rekabet garip görünse de, sistemin er ya da geç akıllı telefonlarda görünmesi mümkün.

Nest Hub için Fuchsia güncellemesi birkaç ay sürecek ve ilk önce Önizleme Programı üyelerine sunulacak. Daha önce Google, Android 12 işletim sistemini sayısız tasarım değişikliği ile tanıtmıştı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim