Anlık Bildirim

Google Gboard ekran klavyesi artık Wear OS akıllı saatlerde kullanılabiliyor

Teknoloji devi Google'ın geliştirdiği ekran klavyesi Gboard, bundan böyle Wear OS tabanlı akıllı saat modellerinde kullanılabilecek.

Google Gboard ekran klavyesi artık Wear OS akıllı saatlerde kullanılabiliyor Tam Boyutta Gör

Google'ın Gboard ekran klavyesi uzun zamandır Android, iOS ve Android TV çalıştıran cihazlarda mevcuttu. Yakında Wear OS tabanlı akıllı saat sahipleri tarafından da kullanılabilecek. Google bu gelişmenin, giyilebilir cihazları kullanarak " mesaj alışverişi yapmanın daha hızlı ve daha kolay bir yolu " olduğunu söyledi.

Wear OS şu anda Google Klavye'yi kullanıyor. Yeni klavyeyle birlikte kullanıcılar, üst kısmında emoji koleksiyonuna, sayısal tuş takımına ve ses giriş işlevine hızlı erişim için simgeler bulunan daha kullanışlı bir kullanıcı arayüzüne erişebilecekler. Önceden, mikrofona klavye arayüzünden erişmek mümkün değildi.

Tüm kullanıcılara sunulacak

Wear OS için Gboard'un bir başka özelliği de, metin yazarken kullanıcıya farklı kelime sonları sunulduğunda, tahmini metin girişi desteği sunması. Geliştiriciler, kaydırma kullanarak metin girişi desteği ve farklı dillerde yazabilme özelliği de getirdiler. Doğrudan uygulamanın içinde farklı klavye seçenekleri arasında geçiş yapabilirsiniz, sadece ilgili simgeye tıklayın ve istediğiniz dili seçin. Gboard, Wear OS'nin desteklediği tüm diller için güncelleme alacak.

Raporlara göre, Wear OS için Gboard'un tüm cihazlara dağıtımı "önümüzdeki günlerde" başlayacak. Bu, Gboard klavyesinin tüm Wear OS akıllı saat kullanıcılarına sunulmasının biraz zaman alacağı anlamına geliyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim