Anlık Bildirim

Google, Android Jelly Bean’li cihazlara desteğini kesiyor

Google, Android Jelly Bean yüklü cihazlar için Play Hizmetlerini güncellemeyi durduracağını duyurdu. Eski telefonlar için kesilecek olan bu desteğin ayrıntıları haberimizde…

Google, Jelly Bean desteğini kesiyor

Google yakında Android Jelly Bean çalıştıran telefonlar için Play Hizmetlerini güncellemeyi durduracak. Bu durum, 4.1, 4.2 ve 4.3 olmak üzere 3 sürümü de kapsıyor. Şu an için henüz destek kesintisi yaşanmamış olsa da ağustos ayında yayınlanması planlanan son güncelleme duyurulacak.

Jelly Bean ilk olarak dokuz yıl önce 2012’de duyurulmuştu. Kullanıcı arayüzünün sorunsuz çalışmasını sağlayan (60Hz’de vsync ile) Project Butter gibi büyük iyileştirmeler getirdi. Diğer önemli eklemeler arasında, artık kullanımdan kaldırılan Android Beam, Google Asistan genişletilebilir bildirimler ve bir dizi ses iyileştirmesinin yanı sıra bireysel uygulamalardan gelen bildirimleri sessize alma yeteneği yer alıyordu.

Google, Jelly Bean desteğini kesiyor

Uygulama geliştiricilerin dikkatine !

Bu hususlar da uygulama geliştiricilerin Jelly Bean desteğini bırakmalarıda teşvik ediliyor. Uygulamlarını Android 4.4 KitKat versiyonunu hedefleyecek şekilde ayarlarlarsa, Jelly Bean’li cihazlar uygulamanın eski sürümlerini yüklemeye devam edebilir, ancak daha yeni sürümleri göremezler.

Bir uygulamanın kullanıcı tabanının önemli bir kısmı hâlâ Jelly Bean’de ise geliştiriciler Play Store’a birden fazla APK yükleyebilir. Böylece Android 4.1-4.3 sürümü yüklü cihazlar bile uygulama güncellemelerini almaya devam edebilir.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim