Google yakında Android Jelly Bean çalıştıran telefonlar için Play Hizmetlerini güncellemeyi durduracak. Bu durum, 4.1, 4.2 ve 4.3 olmak üzere 3 sürümü de kapsıyor. Şu an için henüz destek kesintisi yaşanmamış olsa da ağustos ayında yayınlanması planlanan son güncelleme duyurulacak.
Jelly Bean ilk olarak dokuz yıl önce 2012’de duyurulmuştu. Kullanıcı arayüzünün sorunsuz çalışmasını sağlayan (60Hz’de vsync ile) Project Butter gibi büyük iyileştirmeler getirdi. Diğer önemli eklemeler arasında, artık kullanımdan kaldırılan Android Beam, Google Asistan genişletilebilir bildirimler ve bir dizi ses iyileştirmesinin yanı sıra bireysel uygulamalardan gelen bildirimleri sessize alma yeteneği yer alıyordu.
Uygulama geliştiricilerin dikkatine !
Bu hususlar da uygulama geliştiricilerin Jelly Bean desteğini bırakmalarıda teşvik ediliyor. Uygulamlarını Android 4.4 KitKat versiyonunu hedefleyecek şekilde ayarlarlarsa, Jelly Bean’li cihazlar uygulamanın eski sürümlerini yüklemeye devam edebilir, ancak daha yeni sürümleri göremezler.
Bir uygulamanın kullanıcı tabanının önemli bir kısmı hâlâ Jelly Bean’de ise geliştiriciler Play Store’a birden fazla APK yükleyebilir. Böylece Android 4.1-4.3 sürümü yüklü cihazlar bile uygulama güncellemelerini almaya devam edebilir.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
rally dönemi efsane ismiydi.. bence efsanesi de oradan öte geçmiş değil