Anlık Bildirim

Google, SpaceX'in Starlink internet hizmetiyle bulut anlaşması yapıyor

Amerikan şirketleri Google ve SpaceX, bulut hizmetleri ve uydu internet alanında işbirliği yapacaklarını açıkladılar. Proje kurumsal müşterileri hedef alıyor.

Google, SpaceX'in Starlink internet hizmetiyle bulut anlaşması yapıyor Tam Boyutta Gör

Anlaşma, bulut hizmeti Google Cloud ile uydu İnternet Starlink'in oluşturulmuş takımyıldızının etkileşimini düzenleyecek. Bu ortaklığın bir parçası olarak SpaceX, Google veri merkezleri için Starlink yer istasyonlarını dağıtmaya başlayacak.

2021'in ikinci yarısında kullanıma sunulacak

İşbirliği kurumsal müşterileri hedef alacak. Bu tür müşterilerin Google Cloud hizmetini, Starlink sistemini kullanarak dünyanın her yerinden kullanabilmeleri planlanıyor. Google ve SpaceX, yeni hizmetin 2021'in ikinci yarısında kullanıma sunulmasını hedefliyorlar.

Google, SpaceX'in Starlink internet hizmetiyle bulut anlaşması yapıyor Tam Boyutta Gör

Google Cloud Altyapı Kıdemli Başkan Yardımcısı Urs Hoelzle konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada: "Kuruluşlara, ihtiyaç duydukları kritik hizmetlere güvenli, hızlı ve sorunsuz erişim sağlamaları için SpaceX ile iş ortaklığı yapmaktan heyecan duyuyoruz." ifadelerini kullandı. Gelen diğer bilgilere göre de bu işbirliği yedi yıla kadar sürecek.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim