Anlık Bildirim

Facebook, yapay zekaya gereksiz bilgileri unutmayı öğretti

Facebook'taki araştırmacılar, yapay zeka (AI) ile bilgi depolamak için yeni bir yöntem geliştirdiler: Veri parçalarına, önemine göre bir son kullanma tarihi atanıyor.

Facebook, yapay zekaya gereksiz bilgileri unutmayı öğretti Tam Boyutta Gör

Yöntem Expire-Span olarak adlandırıldı. Böyle bir mekanizmanın ortaya çıkması , AI'nın önemli ve ikincil bilgiler arasında ayrım yapmaması gerçeğiyle açıklandı . Bu, sistemin bunları aynı verimlilikle işlemesine ve eşit miktarda veri harcaması gerçeğine yol açıyor.

Son kullanma tarihinin ortaya çıkması nedeniyle, sinir ağlarının bilgi sıralama ve depolama konusunda daha seçici olurken, işlem için bilgi işlem kaynaklarından tasarruf edilmesi hedefleniyor. Expire-Span, belirli bir bağlamda AI için hangi bilgilerin en yararlı olacağını tahmin eder ve ardından buna bir son kullanma tarihi atar. Bu da sisteme her yeni parça sunulduğunda gerçekleşir.

İnsan beynine yakın bir yapay zeka hedefleniyor

Verilerin önem derecesi, yararlılıklarına ayrılan süreyi doğrudan etkiliyor. Sonuç olarak da sinir ağları, ilgili bilgileri güncelleyerek hafızayı gereksiz bilgilerden kurtarabiliyorlar.

Bu yöntemin incelenmesi henüz erken bir aşamada. Gelecekte, Facebook araştırma ekibi, yeni bilgileri mevcut teknolojinin kaldırabileceğinden daha hızlı özümseme becerisiyle, yapay zeka için insan özelliklerine yakın bir bellek geliştirmek planlıyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim