Anlık Bildirim

Google tarafından satın alınan North akıllı gözlük firması tüm faaliyetlerini durduruyor

Kanadalı North akıllı gözlük girişimi Google tarafından satın alınınca tüm faaliyetlerini durdurma kararı aldı. Focals gözlük sahiplerine de para iadesi yapılacak.

Google tarafından satın alınan North akıllı gözlük firması tüm faaliyetlerini durduruyor Tam Boyutta Gör

Standart gözlük tasarımı ile dikkatleri üzerine çeken ve geçtiğimiz ay Google tarafından satın alınan Kanadalı North akıllı gözlük girişimi tüm faaliyetlerini durduruyor. Akıllı gözlükler de kullanım dışı kalacak.

Tüm fonksiyonlar duruyor

2012 yılında Thalmic Labs adıyla kurulan North girişimi sonrasında mevcut ismini almıştı. Focals adındaki standart gözlüğe benzeyen akıllı gözlük tasarımı ilgi görünce Focals 2.0 adıyla yeni neslin çalışmaları başlamıştı. Girişim Intel ve Amazon gibi devlerden 120 milyon dolar yatırım almayı başarmıştı.

Akıllı gözlük tarafında pek iyi bir macera yaşamayan Google ise hali hazırda kurumlara yönelik olarak Google Glass gözlüğünü sunuyor. North girişimini satın alarak pazarda daha rekabetçi hale gelmeyi planlıyordu.

Geçtiğimiz ay satın alınan North girişimi 31 Temmuz itibariyle tüm faaliyetlerini sonlandırıyor ve Google bünyesine katılıyor. Bu nedenle Focals 2.0 projesi iptal edildi ve mevcut Focals gözlüklerinin kablosuz bağlantı gerektiren tüm akıllı fonksiyonları durdurulacak. Ayrıca uygulamalar da mağazadan kaldırılacak.

Girişim yaptığı duyuruda ay sonunda tamamen çevrim dışı hale geleceklerini ancak Focals akıllı gözlüğü satın almış olanlara para iadesi yapacaklarını duyurdu. Önümüzdeki günlerde gözlüğün satın alındığı ödeme yöntemine iadeler yatmış olacak. Yani Focals kullanıcıları bir süre gözlüğü ücretsiz deneme şansı bulmuş oldu.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim