Anlık Bildirim

Google ve Samsung, yeni Wear işletim sistemi için iş birliği yapıyor

Google, I/O geliştirici konferansı kapsamında Samsung ile yaptıkları yeni iş birliğini duyurdu. Her iki şirket, Wear OS ve Tizen'i tek çatı altına topluyor.

Google, I/O 2021 etkinliğinde gelecekteki akıllı saat çalışmaları için Samsung ile birlikte çalışacaklarını duyurdu. Şirket, Wear OS ile Samsung'un Tizen tabanlı yazılım platformunu birleştirdiklerini söyledi. Bu birleşme sayesinde daha hızlı başlayan uygulamalar ve daha uzun pil ömrü gibi özellikler kullanıcılara sunulabilecek.

Google ve Samsung iş birliği

Yapılan açıklamalara bakıldığında amaçlanan hedef, her iki platformunda iyi yönlerini tek yerde toplamak olarak görünüyor. Ortaya çıkardıkları ortak platform ise 'Wear' olarak adlandırılıyor.

Google ve Samsung iş birliğinin sonucu olarak pil ömründe önemli iyileştirmeler, uygulamaların %30 daha hızlı yüklemesi ve daha akıcı animasyonlar geliyor. Ayrıca, akıllı saat widget'ları ve uygulamaları arasında çoklu görev yapmak çok daha kolaylaşacak.

Google yaptığı açıklamada: "Samsung ve Google'ın uzun bir işbirliği geçmişi var. Şimdi, Wear ve Tizen'in en iyi özelliklerini tek ve birleşik bir platforma taşıyoruz. Birlikte çalışarak, her birinin güçlü yönlerini alıp bunları daha hızlı performansa, daha uzun pil ömrüne ve sevdiğiniz uygulamaların daha fazlasına sahip bir saatte bir araya getirmeyi başardık." ifadelerine yer verdi.

İş birliği yalnızca iki şirketi kapsamıyor. Google, tüm cihaz üreticilerinin, platformun üzerine özelleştirilmiş bir kullanıcı deneyimi ekleyebileceklerini ve geliştiricilerin zaten bildikleri ve sevdikleri Android araçlarını tek bir platform ve ekosistem için kullanabileceklerini belirtti.

Ayrıca Samsung tarafında, bir sonraki Galaxy Watch'un bu birleşik platformda çalışacağını doğrulandı ve gelecekteki Fitbit cihazları da bu yazılımı çalıştıracak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim