Anlık Bildirim

GriftHorse virüsü 10 milyondan fazla Android cihaza bulaştı

Google Play Store ve üçüncü taraf mağazalarda yayılan GriftHorse adlı kötü amaçlı yazılım, kurbanları ücretli SMS hizmetlerine abone yapıyor.

GriftHorse virüsü 10 milyondan fazla Android cihaza bulaştı Tam Boyutta Gör

Mobil güvenlik şirketi Zimperium araştırmacıları, Android kullanıcılarını hedef alan büyük bir kötü amaçlı yazılım dağıtım ağı keşfetti. Play Store ve üçüncü parti mağazalar üzerinden, zararsız uygulamalar adı altında yayılan ve 70'den fazla ülkede 10 milyondan fazla cihaza bulaşmayı başaran GriftHorse virüsünden bahsediyoruz.

Raporlara göre GriftHorse, kurbanlarını ücretli SMS hizmetlerine abone yapıyor. Kötü amaçlı yazılım, kullanıcının cihazına girdikten sonra, pop-up'lar ve bildirimlerle bombalamaya başlıyor ve farklı ödüller ve cazip tekliflerle ilgilisini çekmeye çalışıyor. Kullanıcı bu tarz bir açılır pencereyi tıklarsa, kötü amaçlı yazılım onu uygulamaya erişmek için telefon numarasını girmesinin istendiği ayrı bir web sayfasına yönlendiriyor.

GriftHorse virüsü 10 milyondan fazla Android cihaza bulaştı Tam Boyutta Gör

Aylık 1,5 ila 4 milyon dolar kazanıyorlar

Aslında, bu aşamada mağdur, bazıları aylık 35 dolardan fazlaya mal olan ücretli SMS hizmetlerine abone oluyor. Bu şekilde elde edilen para ise GriftHorse çetesinin cebine giriyor. GriftHorse'u birkaç aydır takip eden Zimperium çalışanları, ilgili kötü amaçlı yazılım ağını, bu yılın en büyüklerden biri olarak tanımlıyor.

GriftHorse çetesinin şu anda aylık 1,5 ile 4 milyon dolar arasında değişen gelirleri olduğu tahmin ediliyor. Zimperium, Google ile iletişime geçerek GriftHorse sorununu bildirdi ve ardından kötü amaçlı yazılımlarla ilgili uygulamalar Play Store'dan kaldırıldı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim