Anlık Bildirim

Hafta sonu için film/dizi ve oyun tavsiyesi 06: Fantastik kurgu yapımları

Film/dizi ve oyun önerdiğimiz haftalık içeriğimizin altıncısı ile devam ediyoruz. Bu hafta fantastik kurgu türünde iki yeni önerimiz var.                         

Hafta sonu için yaptığımız önerilere fantastik kurgu yapımlarıyla devam ediyoruz. Daha önceki önerilere göz atmak isterseniz Hafta Sonu Önerileri bölümünden bakabilirsiniz.

Film Önerisi - Green Knight

Hafta sonu için film/dizi ve oyun tavsiyesi 06 Tam Boyutta Gör

Green Knight, aslında İngiliz Mitolojisi'ne ilgi duyan veya bilgi sahibi olan varsa çok yakından tanıyacağı bir hikaye. Yani kısaca mitolojik bir hikaye olduğunu, kısmen de fantastik kurgu olduğunu söyleyebiliriz. Filmin hikayesine geçmeden önce şunu söylemekte fayda var. Bu film aksiyonu önde olan fantastik kurgu yapımlarından değil. Daha çok sanatsal yönü ile öne çıkan bir film. Bu yüzden filmin durağan olduğunu bir şeyler anlamak için derin düşüncelere girmeniz gereken bir film. Bu şekilde izlemezseniz de filmin ana hikayesini anlayabilirsiniz elbette ancak verilen birçok mesajı anlamayabilirsiniz. 

Hikaye Kral Arthur'un döneminde geçiyor. Bir yemek esnasında gelen Yeşil Şövalye, şövalyelerden birinin ona meydan okumasını ister. Meydan okumanın ise tek bir kuralı var. Meydan okuyan kişi, Yeşil Şövalye'ye ne yaparsa tam 1 yıl sonra meydan okuyan kişi, Yeşil Şövalye'nin yanına gidecek ve Yeşil Şövalye aynısını meydan okuyana yapacak. Kral Arthur’un yuvarlak masa şövalyelerinden ve aynı zamanda yeğeni olan Sir Gawain ise kendini Arthur'a ve kendine ispatlamak ister ve Yeşil Şövalye'ye meydan okur.

Oyun Önerisi - Solasta: Crown of the Magister

Hafta sonu için film/dizi ve oyun tavsiyesi 06 Tam Boyutta Gör

Solasta: Crown of the Magister, açık dünya RPG sevenlerin ama ciddi anlamda RPG sevenlerin mutlaka denemesi gerektiği bir oyun. Ayrıntılı dünyasına rağmen oyun size bir hayli yardımcı oluyor ve bu yüzden bu tür oyunlara yeni başlayan birisi bile kolay bir şekilde adapte olabiliyor. Baldur's Gate III veya Divinity 2 tarzında sıra tabanlı taktiksel RPG sevenleriniz mutlaka bu türe dair yokluk çektiğimiz bu günlerde denemeli. Şu anda da Steam'de %50'lik bir indirimi bulunuyor. Oyunun 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim