Anlık Bildirim

Huawei rekora koşuyor: HarmonyOS kullanıcı sayısı 220 milyonu geçti

Çinli teknoloji devi Huawei, HarmonyOS yüklü cihaz sayısının 220 milyonu aştığını açıkladı. Kullanıcı sayısı hızla artan HarmonyOS, tarihin en hızlı büyüyen işletim sistemi haline gelmiş durumda.

HarmonyOS kullanıcı sayısı 220 milyonu geçti Tam Boyutta Gör

HarmonyOS'un resmi olarak yayınlanmasından bu yana neredeyse yedi ay geçti. Huawei, işletim sisteminin yüklü olduğu akıllı cihaz sayısının 220 milyonu aştığını duyurdu. Huawei Tüketici İş Grubu CEO'su Richard Yu, şu anda dünyanın en hızlı büyüyen işletim sistemi olmanın HarmonyOS için büyük bir başarı olduğunu vurguladı.

Eylül ayında 100 milyon kullanıcı sayısına ulaşan HarmonyOS, Ekim ayında ise 150 milyon barajını aşmıştı. Çinli şirket kendi işletim sistemini 5 yıl önce geliştirmeye başlasa da, 2019 yılında ABD'nin uyguladığı yaptırımlar sonrasında bu süreci hızlandırdı. Zira Huawei, uygulama mağazası da dahil olmak üzere akıllı telefonlarında Google mobil hizmetlerini kullanma olanağını kaybetmişti.

HarmonyOS kullanıcı sayısı 220 milyonu geçti Tam Boyutta Gör

2022'de dünyaya açılacak

HarmonyOS'un dağıtımı, 2 Haziran 2021'de 2.0 sürümünün yayınlanmasıyla başladı. Şimdiye kadar yüzlerce Huawei ve Honor markalı akıllı telefon ve tablet HarmonyOS 2.0 güncellemesi almış durumda. Ancak işletim sistemi hala Çin dışında mevcut değil. Uluslararası çıkışının 2022 yılı içerisinde yapılması planlanıyor.

HarmonyOS 2.0 sadece akıllı telefon ve tabletlere yönelik bir işletim sistemi değil. Akıllı TV'lere, saatlere, buzdolaplarına, çamaşır makinelerine, bulaşık makinelerine ve diğer akıllı ev aletlerine yüklenebiliyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim