Anlık Bildirim

HarmonyOS resmi olarak tanıtıldı: İşte Android rakibinin özellikleri

Çinli teknoloji devi Huawei'nin, uzun zamandır üzerinde çalıştığı mobil işletim sistemi HarmonyOS resmi olarak tanıtıldı. İşte tasarımı ve teknik özellikleri.

HarmonyOS tanıtıldı, işte özellikleri Tam Boyutta Gör

Bugün yani 2 Haziran 2021 tarihinde Huawei, yazılım ekosisteminde yeni bir döneme girdi ve HarmonyOS işletim sistemini resmi olarak başlattı. ABD yasakları sonrasında Android işletim sistemini cihazlarında kullanması yasaklanan şirket, artık birçok ürün grubunda kendi HarmonyOS işletim sistemine geçiş yapacak.

HarmonyOS özellikleri

Huawei geliştirdiği mobil işletim sistemini "One as All, All as One" (Hepimiz Birimiz, Birimiz Hepimiz) sloganıyla lanse etti. Bu slogan, cihazların kullanıcı deneyimini kesintiye uğratmadan işbirliği yapmasını ve özellikleri birbirleriyle paylaşmasını sağlayan HarmonyOS'un dağıtılmış yeteneklerini tanımlıyor.

Huawei'ye göre HarmonyOS, Huawei'nin eksiksiz senaryo akıllı yaşam çözümünü güçlendiriyor ve aşağıdakiler dahil beş ana senaryo için tek duraklı bir çözüm olarak çalışıyor:

  • Akıllı Ev
  • Akıllı Ofis
  • Akıllı Seyahat
  • Spor
  • Sağlık ve Multimedya Sistemleri

HarmonyOS, dağıtık teknolojinin kullanımıyla, kullanıcıların farklı türdeki cihazları tek bir cihaza bağlamasına ve onu Süper Cihaz haline getirmesine olanak tanıyor. Daha sonra kullanıcı, diğer uygulamaları açmadan veya cihazlara ayrı ayrı erişmeden bu tek Süper Cihazdan diğer bağlı tüm cihazları çalıştırabiliyor.

HarmonyOS tanıtıldı, işte özellikleri Tam Boyutta Gör

Tasarım: Android'den farkı

Dıştan bakıldığında HarmonyOS, Android'den çok iOS'a benziyor. Yarı saydam paneller ve yuvarlak simgeler içeren kontrol merkezi, yuvarlatılmış kenarlı widget'lar

HarmonyOS Sans yazı tipi ve akıcı animasyonları bunun için özel olarak tasarlanmış. Böylece yazılım, tüm uygulamalarda ve tüm cihazlarda tutarlı bir görünüm kazanıyor.

HarmonyOS 2'nin, EMUI'den önemli ölçüde daha düzgün çalıştığı belirtilmiş. Şirkete göre yeni işletim sistemindeki telefon, 36 aylık kullanımdan sonra bile okuma/yazma hızını yeni akıllı telefon seviyesinde koruyor.

İşlevselliğe gelirsek, HarmonyOS'un optimize edilmiş bir ana ekranı var, böylece uygulamaları yukarı kaydırarak, uygulamayı başlatmak zorunda kalmadan bilgileri veya hizmetleri gerçek zamanlı olarak görüntüleyen hizmet widget'ları oluşturabilirsiniz.

HarmonyOS'un 128KB ve üzeri belleğe sahip cihazlarda çalışabileceği belirtildi. Üstelik Huawei'ye göre yeni işletim sistemi Android ve diğer mobil platformlardan daha hızlı. Bellek dolduğunda performans düşüşünü en aza indirmek için özel araçlar geliştirilmiş. Arka planda çalışan uygulamaların da genel performansı etkilemediği belirtiliyor.

HarmonyOS tanıtıldı, işte özellikleri Tam Boyutta Gör

Ekosistem: Akıllı Ev Entegrasyonu

HarmonyOS ile aynı anda birden fazla cihaz üzerinde çalışmak tek bir cihaz üzerinde çalışmak kadar kolay.

Kontrol paneli yeniden tasarlandı. Artık, sürükle ve bırak bağlantı ve entegrasyonunu destekleyerek, kullanıcıların belirli senaryolara göre istenen cihazları özgürce bağlamasına olanak tanıyor. 

Yeni HarmonyOS Kontrol Merkezi, uygulamaları her birine yüklemek zorunda kalmadan cihazlar arasında kullanmanıza olanak tanır. Böylece, tüm olanaklar her zaman ve her yerde size sunulacaktır. İçinde bulunan "Süper Cihaz" sistemiye tüm ürünlerindeki görevleri görüntüleyebilirsiniz.

HarmonyOS tanıtıldı, işte özellikleri Tam Boyutta Gör

2021'de 300 milyon cihaz HarmonyOS çalıştıracak

Harmony destekli akıllı telefonlar, saatler ve tabletler, Windows'ta çalışan Huawei dizüstü bilgisayarlarla etkileşime girebiliyor. HarmonyOS eklentisi, Microsoft'un işletim sistemine de entegre edilmiş durumda.

Huawei, yıl sonuna kadar 200 milyon akıllı telefon ve 100 milyon üçüncü taraf cihaz olmak üzere toplamda 300 milyon cihazın HarmonyOS çalıştıracağını açıkladı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
32430 kez okundu.
32 kişi, toplam 36 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
huawei, HarmonyOS ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim