Anlık Bildirim

Hercules DigiFire 7.1 ses kartı incelemesi

Hercules her ne kadar kulaklarımıza yabancı gelse de bugün kalitesini kabul ettiğimiz ama fiyatını içimize sindirmekte zorlandığımız Audigy'lere rakip üreten az sayıdaki firmadan biri.

Hercules'in değişik bütçelere hitap eden ve yaklaşık 50$ seviyesinden başlayan 7.1 kartları bulunuyor. Uygun fiyatları, yüksek ses kaliteleri, zengin özellikleri ve kaliteli sürücü/yazılımlarıyla Hercules oldukça iyi bir tercih. Maximum3D'de bu tercihlerin içinden orta-üstü seviyedeki DigiFire 7.1'ı incelemiş.

DigiFire 7.1 Cirrus Logic SoundFusion CS4624 DSP'si kullanıyor ve makismum 48kHZ 20bit sesi destekliyor. Desteklediği formatlar ise oyunlar da: Microsoft DirectSound 3D, EAX 1.0, EAX 2.0, A3D 1.0, I3DL2, MacroFX, MultiDrive, ZoomFX, EnvironmentFX Sound Blaster'ken seslerde: Microsoft DirectSound & DirectMusic, Dolby Surround, Dolby Digital/ Dolby Digital EX.

Kartın giriş-çıkışlarına geldi şimdi sıra, işte burada bir sürpriz sizleri bekliyo: DigiFire 7.1 diğer sayacaklarımızın yanında üzerinde 2 adet Firewire portu barındırıyor. Bunun dışında 8 kanal çıkış, Line In/Mic In, S/PDIF optik out ve ayrı bir kart üzerinde MPU 401 uyumlu MIDI/Game Port. Bunlara ek olarak kartın üzerinde CD-in; CD-in 2; Aux-in; S/PDIF in yer alıyor.

Kartla beraber zengin bir yazılım paketi de geliyor (Power Director,Acid Xpress, Hercules Media Station II, Yamaha S-YXG50 MIDI Synthesizer ) ama dikkat çekeni PowerDVD Pro EX. Ayrıca kullanımı kolay olan bir arabirim sunan iyi sürücülerle desteklenmiş yazılım bir diğer artısı.

Hercules DigiFire 7.1 ses kartı incelemesi

Yapılan testlerde kartın performansı oldukça etkileyici bulunmuş: Kart 8 kanal sesi (7.1) oldukça sağlam biçimde işlemiş ve hem oyunlarda hem de MP3/Audio CD dinlerken sistem üzerine fazla yük bindirmemiş.

79$ Amerika fiyatı ile 8 kanal Dolby Digital EX keyfini evinizde yaşamanızı sağlayan kart Firewire portları ile hakkındaki övgüleri hakkediyor. Şu an için piyasada fazla 7.1 kolon seti olmasa da Creative Labs Inspire 6600 6.1 kullanabilir veya Hercules'in yakın zamanda çıkarmayı planladığı 7.1 seti bekleyebilirsiniz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim