Anlık Bildirim

Yerli teknoloji şirketi Nanografi, Holey Süper Grafen geliştirdi! Holey Süper Grafen nedir?

Dünyanın en büyük grafen seri üretim tesislerinden birine sahip yerli ileri teknoloji şirketi Nanografi, mevcut grafene göre 3 kat daha iletkenliğe sahip Holey Süper Grafen geliştirdi.

Holey Süper Grafen nedir? Holey Süper Grafen avantajları neler? Tam Boyutta Gör

Grafen, karbon nanotüp ve türevi nanoteknoloji ürünleri geliştiren ve üreten Nanografi Nano Teknoloji A.Ş., grafenin yeni ve daha yüksek performanslı formunu geliştirdi ve üretimine başladı. Grafen, yaklaşık 10 yıl önce keşfedildi ve sahip olduğu özellikleriyle endüstriyel alanda “mucize malzeme” olarak adlandırıldı. Hafif, esnek, iletken, güçlü ve uzun ömürlü yapısıyla dikkat çeken grafenin mevcut özelliklerine ek özellikler yeni özellikler kazandırılmış yeni versiyonu Holey Süper Grafen olarak adlandırıldı.

Dünyanın en büyük grafen seri üretim tesislerine sahip olan Nanografi’nin yüksek teknoloji laboratuvarında geliştirilen Holey Süper Grafen (akademik adıyla holey grafen) ileri teknoloji malzemeler alanında devrim yaratmaya hazırlanıyor. Holey Süper Grafen, özellikle teknoloji alanında sınırların zorlanmasını ve çok daha yetenekli teknolojik ürünlerin geliştirilmesine imkan tanıyacak.

Nanografi tarafından geliştirilerek üretilmeye başlanan Holey Süper Grafen, halihazırda seri üretim altyapısı ile yüksek teknoloji şirketlerinin ihtiyaçlarını karşılamaya başladı. Mevcut kapasite ile talebin karşılanabildiği Holey Süper Grafen üretimi için Nanografi tarafından daha yüksek kapasiteli ve daha etkin maliyetli üretim modelleri de geliştiriliyor. Nanografi uzmanlarının geliştirdiği bu ürün Ekim ayında ilk ihracat başarısını da gerçekleştirdi ve gram değeri itibariyle üretilmiş olan en yüksek katma değerli ürünler arasına girdi.

Holey Süper Grafen nedir? Holey Süper Grafen avantajları neler? Tam Boyutta Gör

Holey Süper Grafen Nedir?

Holey Süper Grafen nedir? Holey Süper Grafen avantajları neler? Tam Boyutta Gör
Holey Süper Grafen, grafen yapısının içinde delikler ve gözenekler bulunan özel bir grafen türüdür. Holey Süper Grafen, grafenin özelliklerini korurken aynı zamanda yeni yetenekler kazandırıyor. Bilinen grafenin özelliklerine ek olarak, ultra-yüksek iletkenlik, yüksek yüzey alanı, daha iyi elektrokimyasal performans gibi üstün özellikleri ile ön plana çıkıyor. Holey Süper Grafen’in ultra-yüksek iletkenliği, yüksek yüzey alanı ve daha iyi elektrokimyasal performansı, bir dizi farklı uygulama alanında avantajlar sağlar.

Holey Süper Grafen’in iletkenlik iletkenlik performansının 16 bin 500 mikrosiemens değerine kadar çıkıyor. Bu da Holey Süper Grafen’in mevcut grafene göre yaklaşık 3 kat daha yüksek iletkenliğe sahip olduğu anlamına geliyor.

Holey Süper Grafenin Avantajları Neler?

Yüksek iletkenlik; elektronik cihazların daha hızlı ve daha verimli çalışmasını mümkün kılar. Yüksek hızlı veri transferine olanak tanır. Ayrıca yüksek yüzey alanı, kimyasal reaksiyonlarda ve moleküler adsorpsiyonda daha fazla aktif bölge sunar, bu da süperkapasitörlerin, katalizörlerin ve gaz depolama sistemlerinin daha etkili olmasını sağlar. Holey Süper Grafen’in elektrokimyasal performansı ise enerji depolama cihazlarının daha hızlı şarj ve deşarj edilmesini ve elektrokimyasal sensörlerin daha hassas ve daha hızlı tepki vermesini mümkün kılar. 

Holey Süper Grafenin Kullanım Alanları Neler?

Holey Süper Grafen nedir? Holey Süper Grafen avantajları neler? Tam Boyutta Gör

Elde edilen delikli grafen yapısı sayesinde DNA'nın geçişini izlemek ve yüksek çözünürlükle dizilimini yapmak, genetik araştırmalardan tıbbi teşhislere, ilaç geliştirmeye ve biyoteknolojiden çevresel tespitlere kadar birçok alanda önemli potansiyel taşıyor. Bu malzeme, genetik hastalıkları tanımak, kişiye özel tedaviler geliştirmek ve ilaç geliştirme süreçlerini hızlandırmak gibi uygulamalarda büyük fayda sağlayabilir. Ayrıca, biyolojik araştırmalar, çevresel tespitler ve gıda güvenliği alanlarında da kullanılabilecek önemli bir araç olarak hizmet verebilir.

Özetle; Holey Süper Grafen, geniş bir yelpazede uygulama alanlarında kullanılabilen çok yönlü bir malzeme olarak öne çıkıyor. Yüksek iletkenliği, pil ve süperkapasitör teknolojilerinde hızlı şarj-deşarj süreçleri ve uzun ömür avantajları sağlayarak enerji depolama alanında fayda sağlayacak. Ayrıca, membranlardan elektronik cihazlara, yakıt hücrelerinden gaz sensörlerine, su arıtma sistemlerinden hidrojen depolamaya ve biyolojik araştırmalara kadar birçok farklı alanda kullanım alanı bulacak.

Birçok sektörde çok daha yetenekli ürünlerin geliştirilmesine imkan tanıyacak

Geleneksel grafenin sınırlarını aşan bu yeni malzeme, yüksek performansın anahtarı haline geliyor. Nanografi’nin bu alanda yaptığı yenilikçi çalışmaların ışığında üretim ve Ar-Ge süreçlerinde verimlilik ve etkinlik seviyesi yükselirken aynı zamanda bu gelişimin kümülatif bir ilerlemeyi sağlaması bekleniyor.

Holey Süper Grafen, yüksek iletkenliği, yüksek yüzey alanı ve benzersiz elektrokimyasal ve mekanik avantajları sayesinde gelecekte birçok sektörde yeni standartları belirleyecek ve çıtayı yukarı taşıyacak. Nanografi'nin bünyesinde geliştirilen ve üretilen Holey Süper Grafen, sürdürülebilirlik ve yüksek performansı bir araya getirerek hem endüstriyel hem de akademik uygulamalar için ideal bir malzeme haline gelecek.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim