Anlık Bildirim

Omicron varyantı nedeniyle Hollanda kapanmaya gidiyor

Omicron varyantının eşi benzeri görülmemiş bir hızla yayılması sonrasında kapanma haberleri de başladı. Hollanda Noel sonrasında kadar okullar da dahil pek çok mekânı kapatma kararı aldı.

Omicron Tam Boyutta Gör

Üzerinden neredeyse 2 yıl geçen ve bitmesini beklediğimiz koronavirüs pandemisi tam aksine endişe vermeye devam ediyor. Afrika’dan yayılan Omicron varyantı tüm dünyayı etkisi altına alırken kapanma haberleri gelmeye başladı. 

Hollanda kapanıyor

Yüzde 70 daha hızlı bulaştığı ifade edilen ve mRNA aşılarını da aştığı belirtilen Omicron varyantı 100 ülkede görüldü. Vaka sayıları sadece İngiltere’de 30 bine doğru giderken ülkelerin varyantı tam olarak tespit edemediğini söyleyenler de mevcut. 

Bugüne kadar aşı olmayan vatandaşlar için ülkeler çeşitli kısıtlamalar uyguluyordu ancak ilk kez 2 yıl öncesine döndük ve aşıya rağmen kapanma geri geldi. Hollanda bir süre kısmi kapanma uygulama kararı aldı. 

Başbakan Mark Rutte çok hızlı yayılan Omicron varyantı nedeniyle kaçınılmaz bir şekilde kapanmaya gitmek zorunda kaldıklarını belirtti. Bugün başlayan kısmi kapanmada gerekli olmayan mağazalar, barlar, spor salonları, berberler ve diğer halka açık mekânlar kapalı kalacak.

Gerekmediği sürece vatandaşların evden çıkmaması istenirken kapanma boyunca evlerde sadece iki misafir ağırlanabilecek. 24-26 Aralık tarihlerinde ise bu sayı 4 olacak. Okulların da 9 Ocak tarihine kadar kapalı kalacağı ifade ediliyor. Kapanmanın ise 14 Ocak tarihine kadar devam edeceği ifade ediliyor. Zaten bir süredir ülkede tarihi ve turistik mekânlara girişler de kısıtlanmıştı. 
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6810 kez okundu.
15 kişi, toplam 19 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Omicron, Popüler Bilim ve Covid-19
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim