Anlık Bildirim

Dünyanın en büyük açık deniz rüzgar çiftliği, enerji üretimine başladı: Hornsea 2

Hornsea 2, 8 MW'lık 165 adet rüzgar türbiniyle enerji üretimine başladı. Dünyanın en büyük açık deniz rüzgar çiftliği, gelecek yıldan itibaren tam kapasite üretime geçecek.

Hornsea 2, rüzgar enerjisi üretimine başladı Tam Boyutta Gör

Dünyanın en büyük açık deniz rüzgar çiftliği olan İngiltere'deki 1.32 GW'lık Hornsea 2,ilk enerjisini üretti. Tam olarak faaliyete geçtiğinde rüzgar türbinlerinin, 1.3 milyondan fazla ev için yeterli güç sağlaması bekleniyor

Hornsea 2, ilk üretimini gerçekleştirdi

Yorkshire sahilinden 89 km uzakta Kuzey Denizi'nde bulunan Hornsea 2 rüzgar çiftliğinin gelecek yıl tam olarak faaliyete geçmesi planlanıyor ve dünyanın en büyüğü unvanını önceki proje olan 1.21 GW'lık Hornsea 1'den alıyor. iki proje birlikte 2.3 milyondan fazla ev için yeterli güç sağlayabilecek.

Hornsea 2, rüzgar enerjisi üretimine başladı Tam Boyutta Gör

1.21GW’lık Hornsea 1, 174 adet 7.0MW türbininden oluşuyor. Projede türbin modeli olarak ise Siemens tarafından üretilen SWT-7.0-154 modeli kullanılıyor. Hornsea 2'de ise 8 MW'lık 165 adet Siemens Gamesa  türbini yer alıyor.

Hornsea 2, rüzgar enerjisi üretimine başladı Tam Boyutta Gör

Hornsea 2 Program Direktörü Patrick Harnett: "İlk güce ulaşmak, proje için önemli bir kilometre taşı ve tüm ekip için gurur verici bir an. Bu boyutta ve ölçekte bir proje inşa etmek ancak güçlü işbirliği, sıkı çalışma ve özveri ile mümkündür. Yeni yılda da kalan türbinleri kuracağız ve rüzgar çiftliğimizi test edip tam kapasiteyle enerji üretmeye başlayacağız. Projeyi, planlara bağlı kalmaya yardım ettikleri için pandemi boyunca çalışan herkese büyük bir aferin." dedi.

Hornsea 3, geçtiğimiz yıl onaylandı ve iki milyondan fazla eve elektrik sağlayacak. Ayrıca Hornsea 4 projesi de şu anda planlama aşamasında.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
10535 kez okundu.
11 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
rüzgar enerjisi santralleri, hornsea project ve Popüler Bilim
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim