Anlık Bildirim

Huawei'den Starlink'e rakip geliyor: İşte ulaştığı hız

Huawei, Starlink benzeri uydu internet hizmetini test ettiğini duyurdu. Şirket, Çin'de düzenlenen Havacılık ve Uzay Bilgi Endüstrisi Uluslararası Ekosistem Etkinliğinde sonuçları paylaştı.
Huawei'den Starlink'e rakip geliyor: İşte ulaştığı hız Tam Boyutta Gör
Huawei, SpaceX'in Starlink hizmetine benzer uydu internet sistemini başarıyla test etti. Sonuçları kamuoyuyla paylaşan Huawei 6G Kablosuz Teknoloji Laboratuvarı'nın baş bilim insanı Wang Jun, gerçekleştirilen testlerde 660 Mbps'ye varan indirme hızlarına ulaştıklarını söyledi.

Çinli şirket uydu internet ağının ayrıntılarını açıklamadı. Ancak uyduların Starlink sistemine benzer şekilde alçak dünya yörüngesinde olduğu biliniyor. Her ne kadar resmen açıklanmasa da Çin'in yakın tarihte fırlattığı uydular, Huawei'nin projesi için kullanılmış olabilir.

Huawei'den Starlink'e rakip geliyor: İşte ulaştığı hız Tam Boyutta Gör

Ciddi şekilde ilgileniyor

Huawei'nin Starlink'e benzer bir uydu interneti ağı kurması zaman alacak. Başarılı testlere rağmen yeni sistemin tam olarak ne zaman faaliyete geçeceği belli değil. Ancak yapılan denemeler ve kaydedilen ilerleme, şirketin bu konuyla ciddi bir şekilde ilgilendiğini ortaya koyuyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim