Anlık Bildirim

Hyundai, robot üreticisi Boston Dynamics'i 921 milyon dolara satın aldı

Hyundai Motor, ABD'li robotik firması Boston Dynamics'i SoftBank Group'tan 921 dolar karşılığında satın aldı. Otomotiv devi önümüzdeki yıllarda robot teknolojilerine büyük yatırım yapmayı planlıyor.

Hyundai, robot üreticisi Boston Dynamics'i 921 milyon dolara satın aldı Tam Boyutta Gör

Güney Koreli otomobil şirketi Hyundai Motor, SoftBank bünyesinde faaliyet gösteren Amerikalı robot üreticisi Boston Dynamics'i satın aldı.

Koreli saygın bir basın kuruluşu olan The Korea Economic Daily tarafından servis edilen habere göre 921 milyon dolar (1 trilyon won) değerindeki anlaşma 10 Aralık'ta yani bugün tamamlanacak.

Hyundai, robot üreticisi Boston Dynamics'i 921 milyon dolara satın aldı Tam Boyutta Gör

Boston Dynamics, Hyundai Motor'un yeni başkanı Chung Eui-sun liderliğindeki ilk satın alma hamlesi oldu. Yeni patron geçtiğimiz Ekim ayında göreve başlamıştı.

Boston Dynamics'in üçüncü sahibi olacak

Robotik, elektrikli ve hidrojenle çalışan otomobiller ile birlikte önümüzdeki yıllarda Hyundai'nin en önemli önceliklerinden biri olacak. Şirket bu sektöre 2025 yılına kadar 1.4 milyar dolar yatırım yapmayı planlıyor.

Hyundai, robot üreticisi Boston Dynamics'i 921 milyon dolara satın aldı Tam Boyutta Gör

Bu arada Hyundai Motor'un Boston Dynamics'in üçüncü sahibi olacağını hatırlatalım. Şirket 1992 yılında kuruldu. 2014'te arama devi Google tarafından satın alındı. Robot üreticisi 2017 yılında ise Japon holding SoftBank'a satıldı.

Kaynakça https://www.kedglobal.com/newsView/ked202012080011 https://www.engadget.com/softbank-boston-dynamics-hyundai-motors-sale-080541059.html https://www.slashgear.com/boston-dynamics-and-its-eerie-robots-are-being-acquired-by-hyundai-09650507/ Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4157 kez okundu.
11 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Hyundai Motor, softbank ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim