Anlık Bildirim

IBM çalışanlarının çıkarılabilir depolama aygıtı kullanmaları yasaklandı

Dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinden IBM, çalışanlarının bundan böyle çıkarılabilir depolama aygıtı kullanmalarını yasakladı. Kararın gerekçesi ise mali ve itibar kaybının önlenmesi.
Teknoloji devi IBM, kötü amaçlı yazılımların yanlışlıkla yayılmasını ve verilerin çalınmasını önlemek için, şirket çalışanlarının çıkarılabilir depolama aygıtı kullanmalarını tamamen yasakladı. Yetkililer geçmişte şirket bilgisayarlarına dışarıdan virüsler bulaştığını ve bu kararı almanın artık zorunlu olduğunu ifade ediyorlar.

IBM: Çıkarılabilir depolama aygıtları tehdit oluşturuyor

Çarşamba günü personellere bildirilen bu karara göre, IBM çalışanları artık bilgisayarlarında USB, SD kart ve flash bellek gibi çıkarılabilir depolama aygıtı kullanamayacaklar. IBM'in bu yasağının bir süredir kısmen uygulandığı ve alınan kararla birlikte global olarak tüm şirkette uygulamaya konulduğu belirtiliyor.
Şirketten yapılan açıklamada ise: "Yanlış yerleştirilmiş veya kaybolan depolama cihazlarından kaynaklanan olası mali ve itibar hasarlarını en aza indirmeyi hedefliyoruz." ifadeleri yer aldı. Kaybolan veya çalınan çıkarılabilir depolama aygıtları, güvenlik uzmanları tarafından bir şirketin en büyük tehditlerinden biri olarak açıklanıyor. IBM çalışanlarının bundan böyle verilerini depolamak için şirketin paylaşım hizmetini kullanacakları da gelen bilgiler arasında.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim