Anlık Bildirim

iOS ve Android cihazların şifresi uzaktan resetlenebiliyor

Dünyada en çok kullanılan mobil işletim sistemleri iOS ve Android, eski sürümlerinde yasal konularda uzaktan şifre resetlemeye karşı korunaksız geliyor. Detaylar haberimizde.
Günümüzde kullanıcıların en çok önem verdiği konular arasında güvenlik ve veri gizliliği yer alıyor. Birçok donanım şirketi "güvenli" ibaresine sahip özel akıllı cihazlar hazırlıyor ve birçok uygulama gizli sohbet versiyonları ile karşımıza çıkıyor. Gelen bir rapora göreyse mahkeme kararı çıkarsa eski sürümlere sahip iOS ve Android cihazlara uzaktan erişim kurulabiliyor.
Şimdilik Amerika için geçerli olan bu bilgiye göre eğer bir resmi mahkeme kararı çıkarsa Google ve Apple, akıllı cihazların şifrelerini uzaktan erişim sağlayarak resetleyebiliyor ve böylece cihaz içerisinde rahatlıkla her türlü inceleme gerçekleştirilebiliyor.
Bunun "Tam Disk Şifreleme" özelliğine sahip Android 5.0 ve iOS 8 üzeri cihazlarda yapılamadığı belirtiliyor. Tam disk şifreleme iOS 8 ve üzeri cihazlarda otomatik olarak açık gelirken, Android 5.0 ve üzeri cihazlarda ise birçok üretici bunu kapalı olarak sunuyor ve kişilerin manuel olarak (Güvenlik ya da depolama ayarları içerisinde) açması gerekiyor.
Özellikle Android tarafında bildiğiniz üzere güncel işletim sistemleri her telefona verilmiyor ve dünya üzerinde herkes en son model Android cihazları kullanmıyor. Bu da sayısal verilere bakıldığı zaman aktif durumdaki Android cihazların %74'ünün uzaktan resetlenebilir konumda olduğunu gösteriyor.
iOS ve Android cihazların şifresi uzaktan resetlenebiliyor
 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim