Anlık Bildirim

iOS'da bir ilk : Fleksy farklı uygulamalarda alternatif klavye olarak kullanılabilecek

iOS'da bir ilk : Fleksy farklı uygulamalarda alternatif klavye olarak kullanılabilecek

Android işletim sisteminde alternatif klavye uygulamaları bilindiği gibi oldukça popüler ve kullanıcılar ister üretici tarafından geliştirilen sanal klavyeyi kullanabildikleri gibi isterlerse alternatif klavye uygulamalarını da tecrübe edebiliyor.

iOS platformunda ise klavye uygulamaları bağımsız olarak yer alıyor ve kendi içerisindeki metin düzenleme alanına yazı yazılarak kopyalanıp diğer uygulamalara aktarılıyor. 

Ancak Fleksy klavye uygulaması getirdiği yenilik ile iOS tarihinde bir ilke imza atıyor. İlk etapta görme engelliler için bir klavye uygulaması olarak geçen yıl kullanıma sunulan Fleksy, sunduğu gelişmiş tahmin yeteneği ile dikkat çekmiş ve kısa süre önce de Android platformu için yayınlanmıştı.

Fleksy bundan böyle farklı iOS uygulamaları içerisinde de alternatif klavye olarak seçilebilecek. Fleksy şimdilik 4 uygulama içerisinde alternatif olarak seçilebiliyor. Bunlar Wordbox, GV Connect, Launch Center Pro ve Blindsquare şeklinde sıralanıyor. Bunun haricinde mesajlaşma veya email gibi çekirdek uygulamalarda veya diğer üçüncü taraf uygulamalarda kullanılamıyor.

Uygulama geliştiricilerin Fleksy klavyesini uygulamalarına entegre edebilmeleri için bir yazılım geliştirme aracı da mevcut. Fleksy geliştiricisi Verdelis bunun şimdilik başlangıç olduğunu ve ileride daha büyük gelişmeler olmasını umut ettiğini belirtiyor. Kullanıcıların beklentisi ise iOS'da yerleşik olarak alternatif klavyelere destek sunulması. 

Fleksy klavyesini entegre etmek isteyen kullanıcılar yazılım geliştirme aracı ile bunu gerçekleştirebiliyor. Ancak klavye kullanımı için uygulama içerisinde satın alma zorunluluğu getirme konusu ise geliştiricilere bırakılmış. Fleksy an itibariyle yukarıdaki 4 uygulama içerisinde alternatif olarak seçilebiliyor. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
1398 kez okundu.
11 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
iOS / OS X / tvOS / watchOS, uygulama haber ve fleksy
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim