Anlık Bildirim

iPad'e iOS 4, Kasım ayında gelecek

iPad çok güçlü bir tablet olmasına rağmen halen çoklu uygulama desteğinden mahrum ama bu yakında değişiyor.

iPhone 4'den hemen önce 2G versiyonu hariç tüm telefonlara ve iTouch'lara sunulan iOS 4 halen iPad için sunulmuş değil. Bildiğiniz gibi iPad'in işlemcisi daha hızlı olmasına rağmen (iPad 1 Ghz A4, iPhone 4 800 Mhz civarı), bellek miktarı daha düşük (iPad 256 Mb, iPhone 4 512 Mb) bunun nedenler hakkında çeşitli spekülasyonlar olsada esas nedenlerin üretim maliyeti ve pil ömrü gibi nedenlere bağlamak elimizdeki en öne çıkan sebep..

Hatırlarsanız iPad halen iPhone OS 3.2 kullanıyor yani iPhone sürümünden farklı bir sürüm kullanmakta. Hatta bluetooth klavye desteği yada farklı arka planlar kullanbilme gibi bazı iOS 4 özelliklerini iPad'de şimdiden bulabilmek mümkün. Büyük ihtimalle iPad için çıkacak iOS 4'de farklı bir sürüm olabilir, büyük ihtimalle iOS 4.1 ve iPad'e özel optimizasyonlar gelebilir.

Yinede iOS 4'ün iPad'e şimdiden sunulmamasının en büyük nedeni iOS 4'ün iPhone 4 sürümüne zar zor yetiştirilmesi gösteriliyor. Bu nedenle iPad'e özel gelecek şeyler için aynı bir optimizasyon ve çalışma gerektiği açık. iOS 4 tanıtımı sırasında Steve Jobs iPad için iOS 4'ün "Bu son bahar" demişti. Şimdi ise iAD'in büyük reklam verenlere kasım ayında iPad için hazır olacağını söylemesi güncellemenin geliş tarihi hakkında büyük bir ipucu vermiş oldu.

Gelecek bir başka özellik ise klasörleme ve birleştirilmiş mail kutusu olacak fakat speküle edilen bir çok özellik mevcut. Bunlar arasında bir giriş ekranı ve burada widget'ların olması kısaca bir çok ufak tefek şeyi girmeden önce görebilemek yada karşılama ekranında yer alması.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim