Anlık Bildirim

İddia : Yeni iPhone, sıvı metal tasarım ile gelebilir


Günümüzde akıllı telefonların sunduğu donanımsal ve yazılımsal özelliklerin yanında, incelik, hafiflik ve sağlamlık gibi tasarım unsurları da rekabette oldukça belirleyici oluyor. Bir dönem fazlaca kaba cep telefonları bile dikkat çekmezken, bugün incelik ve hafiflik yarışındaki modeller talep sırasında üst sıralara tırmanıyor. Firmaların da amiral gemisi modellerinde farklı tasarımlara yöneldiği görülüyor.

Samsung'un kısa süre sonra duyuracağı yeni Galaxy modelinde seramik kasa kullanacağı biliniyor. Metal olmayan inorganik materyallere ısı uygulanmasıyla elde edilen seramik madde, silikon nitrat ile mükemmel bir hafiflik ve tutuş konforuna erişiyor.

ETnews sitesinin iddiasına göre ise Apple da yeni iPhone modelinde sıvı metal teknolojisini kullanmayı planlıyor. Apple geçtiğimiz yıllarda LiquidMetal firmasının elindeki bazı patentlerin kullanım hakkını satın almıştı. O dönem de Apple'ın bir gövde tasarımından ziyade devrimsel bir batarya için bu patentleri kullanabileceği yorumları yapılmıştı.

Sıvı metal; zirkonyum, titanyum, nikel ve bakır madenlerinin alaşımıyla elde ediliyor ve titanyum'dan daha dayanıklı olduğu belirtiliyor. Sıvı metal çok hafif olmasına karşın çizilmelere ve aşınmalara karşı da dirençli. Üretim sürecinin de daha kolay olduğu ifade ediliyor. Sıvı metal hali hazırda iPhone 4 ve 4S modellerindeki micro SIM kart tepsisinde kullanılıyor.

Endüstri kaynakları iPhone 4 ve 4S modellerindeki cam gövdenin terkedilip yerine sıvı metal tasarımlı gövdenin kullanılmaya başlanacağını iddia ediyor. Böylece daha hafif ancak daha sağlam iPhone'lar görmek mümkün olacak.

Terminatör serisindeki gibi eriyen veya videodaki gibi zıplayabilen akıllı telefonlar şimdilik tabi ki mümkün değil.

İddialar Haziran ayındaki Worldwide Developers Conference (WWDC) etkinliğinde sıvı metal kasalı yeni iPhone'un tanıtılacağı yönünde. Ancak bu iddianın gerçeklik kazanması oldukça zor. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
11750 kez okundu.
43 kişi, toplam 49 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
iphone 5, Apple
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim