Anlık Bildirim

İlk iPhone modellerine ait bazı yeni prototipler ortaya çıktı

İlk iPhone modellerine ait bazı yeni prototipler ortaya çıktı

Apple'ın akıllı telefon dünyasında devrim yapan ilk iPhone modeli öncesinde pek çok prototip üzerinde denemeler yaptığı Samsung ile olan patent ihlali davalarında mahkemeye sunulan belgelerde ortaya çıkmıştı. Pek çok farklı tasarımın denendiği göze çarpan prototiplere bugün yen ve ilginç bir üye daha eklendi.

Ars Technica tarafından Apple donanım projelerinde görev almış bir çalışandan elde edilen görseller, ilk iPhone prototiplerinin daha eskiye dayandığını ve üzerinde farklı teknolojiler denendiğini ortaya koyuyor. Apple çalışanının bunun bir iPhone prototipi olduğunu teyit ettiği görselde 12cm x 17cm boyutlara  sahip bir panel ve altında mantık kartı bulunan ve 5cm kalınlığındaki bir sistem görülüyor. Görseller ise 2005 yılına ait. 

Prototipte USB girişi, Ethernet girişi ve seri portlar gibi iPhone modellerinde hiçbir zaman rastlayamayacağımız bağlantılara yer verilmiş. Kaynak, bunun bir geliştirici cihazı olduğunu ve işlemlerin daha kolay yürümesi için bu bağlantılara ihtiyaç duyulduğunu belirtiyor. O dönemde kimsenin final sürümün neye benzeyeceği konusunda bir fikri yoktu.

Prototipin boyutlarının şu anki modellerle hiç bir benzerliği olmasa da kaynak, o dönemde bu boyutlardaki bir cihaz üzerinde farklı bir OS X versiyonunu çalıştırmanın oldukça heyecan verici olduğunu dile getiriyor. Kaynak ayrıca Apple'ın 2005 yılında iPhone'un neye benzeyeceği konusunda kesin bir fikrinin olduğunu ve cihazın daha da entegre bir hale geleceğinin anlaşıldığını ifade ediyor. 

Prototipte kullanılan işlemci ARM9 tabanlı Samsung üretimi S3C2410 çözümünün farklı bir versiyonu ve 200-233MHz arasında bir saat hızına sahip. İlk iPhone ise yine Samsung üretimi 412MHz saat hızına sahip bir işlemci kullanıyordu ancak temel aldığı teknoloji ARM11 idi. Verilen bilgilerden Apple'ın işlemci üretimi konusunda Samsung ile işbirliğinin daha da eski bir tarihe dayandığı anlaşılıyor.

Prototipler şimdiki modellere göre oldukça ilginç tasarımlara sahip olsa da şu an faydasını gördüğümüz pek çok teknolojinin de doğduğu yer olarak görülüyor. Kaynak prototipin iPhone çalışmalarına ait olduğunu söylese de bu çalışmaların iPad modeline de ilham vermiş olması muhtemel. 
İlk iPhone modellerine ait bazı yeni prototipler ortaya çıktı
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim