Anlık Bildirim

İngiltere'nin Bill Gates'i dolandırıcılık suçlamasıyla ABD'ye iade ediliyor

Autonomy'nin kurucusu Mike Lynch, ABD'ye iadesine karşı temyiz başvurusunu kaybetti. Ünlü milyarder, Autonomy'nin Hewlett-Packard'a satışıyla bağlantılı suçlamalarla yargılanıyor.

İngiltere'nin Bill Gates'i ABD'ye iade ediliyor Tam Boyutta Gör

İngiltere'nin Bill Gates'i olarak anılan teknoloji girişimcisi Mike Lynch, ABD'ye iadesine karşı yaptığı temyiz başvurusunu kaybetti. Siber güvenlik şirketi Darktrace'in kurucusu olan Lynch, Autonomy'nin Hewlett-Packard'a satışıyla bağlantılı olarak dolandırıcılıkla suçlanıyor.

Lynch, 2011'de yazılım şirketi Autonomy'yi 11 milyar dolar karşılığında Hewlett-Packard'a satmadan önce şirketin değerini hileli bir şekilde şişirmekle suçlanıyor. Autonomy'nin hesaplarının manipüle edildiği ve bunun da Hewlett-Packard'ın fazladan 5 milyar dolar ödemesine yol açtığı iddia ediliyor.

İngiltere'nin Bill Gates'i ABD'ye iade ediliyor Tam Boyutta Gör

Sonraki durak Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi olabilir

Londra Yüksek Mahkemesi'ndeki iki yargıç Lynch'in temyiz başvurusunu reddederek yargılanmak üzere ABD'ye iade edilmesi gerektiğine karar verdi. Suçlu bulunması halinde 25 yıl hapis cezasına çarptırılabilir. Lynch her zamanki gibi suçlamaları reddetti ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne başvurmayı düşündüğünü söyledi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim